از مهمترین و اساسیترین پروفیلهای مورد استفاده در پروژههای عمران و ساختمانی تیرآهن است؛ یکی از ویژگیهای مهم این مقطع فولادی که باید هنگام خرید به آن توجه ویژهای داشت وزن تیرآهن است زیرا با توجه به نوسانات قیمت، آگاهی از قیمت نهایی این محصول در پروژه دارای اهمیت ویژهای بوده و وزن آن از پارامترهای تاثیر گذار بر قیمت تیرآهن است. از این رو اطلاع از جدول وزن تیرآهن برای مصرف کنندگان به خصوص مهندسان و متخصصین امری پر اهمیت است.
طبق نظر کارشناسان گرفت:
“از آنجایی که تیرآهن نقشی اساسی در سازهها دارد، محاسبه وزن تیرآهن برای استاندارد بودن و اطلاع از قیمت آن ضروی خواهد بود؛ در نتیجه آگاهی از وزن تیرآهن در هنگام خرید جز پارامترهای لازم و مهم بهشمار میآید. همچنین با استفاده از جدول وزن تیرآهن 14، 16، 18 و... میتوان انتخاب مناسبتری برای پروژهها داشت.”
راهها و روشهای زیادی برای محاسبه وزن این محصول فولادی وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم:
برای محاسبه وزن تیرآهنهای ساده و هاش از فرمول زیر استفاده کنید:
استفاده از فرمول زیر یکی دیگر از روشها است:
وزن واحد * طول تیرآهن * طول تیرآهن
فرمول محاسبه وزن نوع دوبل متفاوت بوده و به صورت زیر است:
طول یک شاخه * 2 * وزن مخصوص تیرآهن IPE
برای محاسبه وزن نوع لانه زنبوری از فرمول زیر استفاده کنید:
وزن مخصوص(با استفاده از جدول اشتال) * طول یک شاخه
استفاده از جدول کارخانه سازنده که به صورت متری و یا شاخهای در اختیار مصرف کنندگان قرار میدهند از دیگر روشها است.
برای سهولت و صرفه جویی در زمان میتوانید از ابزار محاسبهگر آنلاینی که گرفت در این صفحه قرارد داده است استفاده کنید و تنها با وارد کردن عددهای موررد نیاز وزن محصول را به دست آورید.
وزن این محصول بر اساس جرم حجمی و سطح مقطع قابل محاسبه است؛ این مقطع در سایزهای متفاوت، متناسب با نیاز، به خصوص سایزهای 14، 16 و 18 که از فروش بیشتری برخوردار است عرضه میشود؛ از سویی این محصول در انواع متفاوت IPE، IPB و INP تولید میشود که چگالی هر کدام متفاوت است؛
با توجه به آنچه گفته شد منطقی است که قبل از خرید ابتدا با یکی از راههای محاسبه وزن تیرآهن و یا با مشاهده جدول زیر، ابتدا محصول مورد نظر، مقدار و هزینه آن را بررسی کنید و بعد با مشاوره از متخصصین گرفت دست به خرید بزنید.