بازار آهن در سه روز ابتدایی مرداد نوسانات چندانی را تجربه نکرده است. اکثر مقاطع یا ثابت هستند یا کاهش و افزایشهای محدودی را تجربه میکنند. این ثبات ناشی از عدم تغییرات قیمت مواد اولیه و نرخ دلار است. روند بازار از ابتدای ۱۴۰۲ تا خردادماه تقریبا صعودی بود. اما از خرداد روند نزولی آن آغاز شد و تا تیر هم ادامه داشت؛ در حال حاضر نرخ اکثر مقاطع فولادی، حتی از روزهای ابتدایی فروردین هم کمتر شده است و در پایینترین سطح خود در ۱۴۰۲ قرار دارند. در ادامه بررسی میکنیم محصولات مختلف چه نوساناتی را در سومین روز مرداد تجربه کردند.
وقتی از ثبات بازار صحبت میکنیم، منظور این نیست که نمودار قیمت همه محصولات یک خط صاف است. منظور این است که نمودارها شیبهای صعودی و نزولی محدودی دارند و این نوسانات، بازار را از حالت تعادل خارج نمیکند. البته در بازار روزهای اخیر، تعدادی از محصولات هم وجود دارند که بیش از یک هفته است که قیمتشان ثابت مانده و نمودارهایشان به یک خط افقی تبدیل شده است!
ورقهای سیاه معمولا از روندهای بازار پیروی میکنند. در روزهای قبلی چند محصول وجود داشتند که با نوسانهای شدید بیشتر از ۵ درصد، تغییرات قیمت شدیدی را تجربه میکردند، اما در دوم و سوم مرداد ماه، تغییرات هیچکدام از محصولات به سه درصد نمیرسید. محصولات افزایشی بازار ورق آهنی، تعدادی از تولیدات فولاد مبارکه و اکسین اهواز بودند که ۲.۵ درصد گرانتر شدند. مثلا قیمت ورق آهن اکسین اهواز 2000*6000 ضخامت 8 فابريك از ۳۶ هزار و ۱۵۰ به ۳۷ هزار تومان رسید. کاهشیترین محصولات بازار هم اندازههای مختلف ورق سیاه ۲۰ اکسین اهواز بودند که ۲.۳ درصد کمتر از دیروز به فروش رسیدند، یعنی ۷۰۰ تومان ارزانتر.
اکثر میلگردهای بازار در دوم و سوم مردادماه نزولی بودند، اما تنها برندهای کاوه تیکمه داش و میانه بودند که افت قیمت بیشتر از یک درصد را تجربه کردند. محصولات میانه با ۱.۷ درصد کاهش قیمت، حدود ۴۰۰ تومان ارزانتر شدند و به کانال ۲۱ هزار تومانی رسیدند. محصولات کاوه تیکمه داش هم ۲ درصد ارزانتر شدند. به عنوان مثال قیمت سایز ۱۴ این محصولات از ۲۲ هزار و ۴۰۰ تومان به ۲۱ هزار و ۹۵۰ تومان رسید. نرخ میلگردهای راد همدان در سوم خرداد حدود ۱.۲ درصد افزایش پیدا کرد. سایر محصولات صعودی بازار شامل برندهای نیشابور، امیرکبیر، جهان فولاد سیرجان و بافق یزد بودند که حدود یک درصد گرانتر شدند.
در بازار تیرآهن هیچ محصولی به جز تولیدات یزد و ذوب آهن اصفهان نوسان نداشت. تیرهای ذوبی در کارخانه اغلب ثابت بودند. در میان این ثباتها، تیرآهن ۱۴ در کارخانه ۲ درصد افزایش داشت و از ۲۲ هزار و ۹۰۰ به ۲۳ هزار و ۴۰۰ تومان رسید. همچنین نرخ سایز ۲۷ هم با ۱.۹ درصد کاهش از نزدیکی ۲۴ هزار و ۸۰۰ تومان به ۲۴ هزار و ۳۰۰ تومان کاهش پیدا کرد. تیرآهنهای یزد هم بین ۰.۸ تا ۲.۳ درصد افت قیمت داشتند. کاهش ۲.۳ درصدی مربوط به قیمت سایز ۱۶ بود نرخ هر شاخه آن از ۳ میلیون و ۹۴۴ هزار تومان به ۳ میلیون و ۸۵۳ هزار تومان رسید.
در بازار نبشی، اکثر مقاطع هیچ تغییر قیمتی را ثبت نکردند. بیشترین رشد قیمت در بازار نبشی، مربوط به تولیدات فولاد سپهر ایرانیان بود که بین ۰.۸ تا ۴ درصد گرانتر شدند. به عنوان مثال نرخ نبشی 5* 60*60 این برند در ۲ مرداد از ۲۲ هزار و ۴۰۰ به ۲۳ هزار و ۴۰۰ تومان رسید، اما در سوم مرداد دوباره به قیمت ۲۲ هزار و ۸۰۰ تومان بازگشت. نبشیهای ظهوریان و نبشی منظومه هم به ترتیب ۲.۷ و ۲.۳ درصد افت قیمت را تجربه کردند و بین ۵۰۰ تا ۸۰۰ تومان ارزانتر شدند.
ثبات قیمت در بازار ناودانی حتی از نبشی هم بیشتر بود. تنها محصولات نوسانی این بازار تولیدات صنایع فولاد کوهپایه با یک درصد کاهش، شکفته با ۰.۸ درصد کاهش و فولاد تهران با ۱.۵ درصد افزایش بودند. قیمت ناودانیهای فولاد تهران در اول مرداد، حدود ۴۰۰ تومان ارزانتر شده بود و با اصلاحی که در دوم خرداد اتفاق افتاد، دوباره به سطح قبلی بازگشت.
در سوم مرداد، بخشی از نمودارهای قیمت بازار خطوط افقی بودند! قیمت ورق رنگی، ورق روغنی، ورق گالوانیزه و انواع پروفیل هیچ تغییری نکردند و از یک هفته قبل تاکنون ثابت ماندهاند. بازار لولهها هم در خواب عمیقی فرو رفته و قیمت انواع لوله درزدار و بدون درز از ابتدای مرداد تاکنون ثابت مانده است. برای اطلاع از اخبار مقاطع فولادی در روزهای اخیر به صفحه اخبار آهن آلات در وب سایت گرفت مراجعه کنید.