بازار آهن در نیمه ابتدایی خردادماه، نوسانهای محدودی را تجربه کرد و نسبت به ماه قبل بسیار آرامتر بود. آرامش بازار به آهنآلات و مقاطع فولادی محدود نمیشد؛ به عنوان مثال نرخ ارز هم در این دوره نوسانهای کمتری را تجربه کرد و خبری از تورمهای چند ده درصدی هم نبود.
در بازار آهن، مقاطع فولادی یا نوسانهای محدودی داشتند یا در یک روز، افزایش یا کاهش نسبتا شدیدی را تجربه میکردند و بعد از آن به ثبات میرسیدند. علت اصلی ثبات بازار آهن در این دو هفته، ثبات نرخ بازار آهن، تعادل عرضه و تقاضا و اخبار سیاسی مثبتی بود که درباره اصلاح روابط با کشورهای منطقه به گوش میرسد. در خبر امروز گرفت، روندهایی که در ۱۵ روز اخیر اتفاق افتاد را بررسی میکنیم.
میلگرد یکی از پرنوسانترین مقاطع فولادی در خرداد بود که فراز و نشیبهای بسیاری را تجربه کرد؛ البته بازار میلگرد در نیمه ابتدایی خرداد، نسبت به اردیبهشت ماه آرامتر بود. به همین دلیل به مرور زمان خریداران، بیشتر در بازار حاضر شدند و محصولات عرضهشده، کمتر در بازار باقی ماند. مقاطع مختلف در این دو هفته، نوسانهای متفاوتی را تجربه کردند. در سایت گرفت، میتوانید نمودار قیمت ماهانه و هفتگی هر مقطع را بررسی کنید، اما در ادامه روندهای دو محصول را به صورت خلاصه توضیح میدهیم تا در جریان آنچه در بازار گذشت، قرار بگیرید.
میلگرد ۱۶ کارخانه ذوب آهن اصفهان در نیمه ابتدایی خرداد، دو نوسان ناگهانی و یک افت قیمت تدریجی را تجربه کرد. اولین نوسان در ۳ خرداد اتفاق افتاد که قیمت این محصول را هزار تومان کاهش داد و به ۲۵ هزار و ۳۰۰ تومان رساند. البته این افت قیمت، بلافاصله اصلاح شد و روز بعد خریداران این محصول را با نرخ ۲۷ هزار تومان خرید و فروش کردند. نرخ این محصول از ۴ تا ۸ خرداد وارد روند نزولی شد و تا ۲۶ هزار تومان هم رسید. دومین افت قیمت شدید این محصول در ۱۰ خرداد اتفاق افتاد و نرخ آن را به ۲۴ هزار و ۷۰۰ تومان رسید. بعد از آن وارد یک روند ثابت شد و چند روز به همین منوال ادامه داد.
میلگرد نیشابور سایز 18 هم از مقاطعی بود که در نیمه ابتدایی خرداد، نوسانهای زیادی را تجربه کرد. نرخ این محصول در چهار روز ابتدایی خرداد از ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان به ۲۶ هزار و ۲۰۰ تومان رسید. البته بعد از آن وارد یک روند نزولی شد و ظرف ۴ روز، به نرخ ۲۵ هزار و ۴۰۰ تومان رسید. نوسانهای این محصول تا بعد از تعطیلات نیمه خرداد، محدود شد. اما با شروع روز شنبه (۱۶ خرداد) نرخ میلگرد ۱۸ نیشابور دوباره روند افزایشی به خود گرفت و تا زمان نگارش این خبر به ۲۵ هزار و ۹۰۰ تومان رسیده است.
بازار تیرآهن در خردادماه، تنوع بسیاری داشت؛ در بعضی روزها نرخ محصول افت پیدا کرد، بعضی روزها ثابت بود و گاهی هم روند افزایشی داشت. جالب است بدانید که نوسان قیمت این محصولات در بنگاهها و کارخانهها باهم متفاوت بود. در ادامه نوسانهای بعضی از این پروفیلهای فولادی را بررسی میکنیم و آنچه در ۱۵ روز گذشته تجربه کردند را توضیح میدهیم.
تیرآهن ۱۴ ذوب آهن اصفهان در اولین روز خرداد بیشترین نوسان را تجربه کرد و نرخ آن از ۴ میلیون و ۳۵۷ هزار تومان به ۴ میلیون و ۶۷۸ هزار تومان رسید. اما بلافاصله بعد از آن وارد روند نزولی شد و تا ۸ خرداد به ۴ میلیون و ۳۵۷ هزار تومان رسید. در مرحله سوم نوسانها، این افت شدید قیمت تاحدودی اصلاح شد و نرخ محصول به ۴ میلیون و ۴۹۵ هزار تومان برگشت. اما از ۱۳ خرداد به بعد، دوباره وارد روند نزولی شد و این روند تا امروز هم ادامه داشته است
نمودار قیمت تیرآهن فایکو در سایز 14 نوسانهای محدودتری را تجربه کرد و در بسیاری از روزهای نیمه ابتدایی خرداد، ثابت بود. البته در اولین روز خرداد، یک نوسان شدید تجربه شد و نرخ این محصول از ۳ میلیون و ۷۶۱ هزار تومان به ۳ میلیون و ۷۱۵ رسید. اما این روند کاهشی بلافاصله اصلاح شد و دوباره به ۳ میلیون و ۷۶۱ هزار تومان رسید. بعد از آن تا ۶ خرداد ثابت باقی ماند. در نهایت در ۷ خرداد، افت قیمت شدیدی را تجربه کرد و به ۳ میلیون و ۶۲۳ هزار تومان رسید و در این قیمت ثابت باقی ماند.
هنوز امکان پیشبینی درباره نیمه دوم خرداد وجود ندارد. با توجه به چشماندازی که امروز داریم، در روزهای آینده هم خبری از فراز و نشیب جدی نخواهد بود نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که گاهی اوقات اتفاقات غیر منتظره روی بازار فولاد تأثیر میگذارند. آنچه امروز میدانیم این است که ساخت و ساز در رکود به سر میبرد، اخبار سیاسی گرایش مثبت دارد و نرخ ارز هم نوسانهای محدودی را تجربه میکند. به همین دلیل احتمال تداوم ثبات بازار آهن هم زیاد است.