تولید و عرضه ورقهای گالوانیزه در شرکتهای مختلف داخلی و خارجی صورت میپذیرد و برای خرید اصولی این محصول میبایست نمودارهای تغییرات قیمت آن را زیر نظر داشت، اما برای مشخص کردن ورق مورد نیاز باید در رابطه با مشخصات فیزیکی این محصول اطلاعات کافی داشته باشید. محاسبه وزن ورق گالوانیزه با استفاده از جدول وزن ورق گالوانیزه از بهترین راههای انجام این کار است.
قابلیتهایی همچون شکل پذیری آسان، وزن کم، طول عمر بالا و قیمت به صرفهتر باعث شده تا این ورق به یکی از پرکاربردترین مصالح ساخت و ساز باشد. ابعاد و وزن این ورقها عوامل موثر در قیمت ورق گالوانیزه هستند که در جدول وزن آن قابل مشاهده است.
استفاده اصولی از این نوع ورق در صنایعی همچون ساختمان سازی نیازمند بررسیها دقیق است که بخشی از آن را میتوان به کمک جدول وزن این ورق انجام داد.
برای محاسبه وزن این ورق راهها متفاوتی وجود دارد که مطمئنترین آنها استفاده از فرمول محاسبه وزن ورق گالوانیزه است. فرمول معرفی شده جهت مشخص کردن وزن این ورق به شرح زیر است:
طول ورق( متر ) * عرض ورق ( میلی متر ) * ضخامت ورق ( میلی متر ) * عدد چگالی آهن / 1000
استفاده از این فرمول دادههای بسیار دقیقی را در زمینه وزن این نوع از ورق به شما ارائه میدهد که میتوان بدون نگرانی از آنها در محاسبات ساختوساز استفاده کرد. نکته مهمی که در این فرمول میتوان به آن اشاره کرد، توجه به این موضوع که چگالی آهن در محاسبات کلی عدد 7.86 است و باید دقت کرد که برای ورقهای ایرانی استفاده از عدد 8 بیشتر توصیه میشود.
دومین روش برای محاسبه وزن ورق گالوانیزه استفاده از جدولی است که با توجه به مشخصات فیزیکی مانند ابعاد و چگالی و ضخامت وزن نهایی آن را نمایش میدهد.
باید توجه داشت که استفاده از این جدول صرفا برای شرایطی که مشخصات ورق تهیه شده دقیقا همانند دادههای جدول باشد، کاربرد دارد.
برای محاسبه وزن این ورق روش دیگری نیز وجود دارد که استفاده از نرم افزارهای مهندسی است. برای استفاده از این نرم افزارها تنها کافی است ابعاد و مشخصات ورق را وارد کنید تا محاسبه انجام گیرد و مانند جدول محدودیتی در رابطه با ابعاد نخواهید داشت.
استفاده از فرمول و جدول وزن ورق گالوانیزه، ممکن است با خطای انسانی همراه باشد اما در رابطه با استفاده از نرم افزار جهت محاسبه وزن ورق گالوانیزه این مشکل وجود نخواهد داشت و در این جهت بسیار کمککننده است.