روزهای ابتدایی تیر بازار آهن روندهای مختلفی را تجربه کرد. بعضی از محصولات در حال اصلاح قیمت روزهای نزولی انتهای خرداد هستند، بعضی دیگر در ثبات به سر میبرند و تعدادی هم روند کاهشی دارند. به همین دلیل هنوز نمیتوانیم جهتگیری خاصی درباره تیرماه داشته باشیم و این بازار را پیشبینی کتیم.
عوامل تأثیرگذار بر بازار فولاد هنوز تغییر خاصی نداشتهاند. به عنوان مثال قیمت دلار هنوز هم در کانال ۴۹ هزار تومانی قرار دارد. نرخ شمش آهن هم در روزهای اخیر نوسان زیادی را تجربه نکرده است. بازار میلگرد و تیرآهن در روزهای اخیر، روندهای مختلفی را تجربه میکنند. تیرآهنها سیر ثابت در پیش گرفتهاند، اما میلگردها نوسانهای صعودی و نزولی را تجربه میکنند. به همین دلیل خبر امروز را به بررسی روند این دو بازار اختصاص میدهیم.
اکثر میلگردهای بازار امروز روند صعودی داشتند، اما تعدادی هم ثابت و نزولی بودند. افزایش قیمتها برای محصولات مختلف بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ تومان بود. به عنوان مثال میلگرد میانه، افزایشیترین محصولات بودند که با ۲.۳ درصد افزایش، حدود ۵۰۰ تومان رشد قیمت داشتند؛ نرخ سایز ۲۰ این محصولات از ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان به ۲۴ هزار تومان رسید. سایر محصولات چون میلگردهای ذوب آهن، ابهر، امیرکبیر، جهان فولاد سیرجان و راد همدان بین ۰.۳ تا ۲ درصد افزایش پیدا کردند.
کاهشیترین میلگرد بازار ۴ تیرماه، میلگرد آجدار نیشابور بود که ۳ درصد کمتر از روز قبل شد. البته نرخ این محصولات در ۳ خرداد، افزایش را تجربه کرده بود و روند کاهشی ۴ تیر به نوعی اصلاح قیمت محسوب میشد. به عنوان مثال قیمت میلگرد آجدار نیشابور ۱۶ در سوم تیر از ۲۳ هزار و ۴۶۰ تومان به ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان رسید، اما در ۴ تیرماه دوباره کاهش پیدا کرد و به ۲۳ هزار و ۷۴۰ تومان رسید. سایر محصولات کاهشی، کمتر از ۱.۲ درصد افت قیمت را تجربه کردند.
سایر محصولات چون میلگردهای کاشان، صبا فولاد زاگرس، شاهین بناب و آذر فولاد امین نیز روند ثابتی در پیش گرفتند و نوسانی نداشتند. نرخ این محصولات تقریبا از ۲۹ خرداد وارد روند ثابت شدهاند و گروهی هم از ابتدای خرداد ثابت ماندهاند.
بازار تیرآهن در چهارمین روز تیرماه روند ثابت داشت و نوسان خاصی را تجربه نکرد. بعضی از تیرآهنها از ابتدای تیرماه، بعد از روند نزولی وارد ثبات شدهاند. اما گروهی از آنها از ۲۹ خرداد قیمت ثابت داشتهاند. به عنوان مثال قیمت تیرآهن ۱۴ ذوب آهن، در روز اول تیرماه کمی پایینتر از ۲۷ هزار تومان بود، اما این محصول در ۲ تیرماه با قیمت کمتر از ۲۶ هزار و ۱۵۰ خرید و فروش شد و تا ۴ تیر ماه هم روی همین نرخ باقی ماند.
تیرآهنهای وارداتی نیز در روزهای ابتدایی تیرماه، نوسان نزولی داشتند. اما آنها هم از ۴ تیر ماه به ثبات رسیدند و نوسان خاصی را تجربه نکردند.
سایر بازارها هم در روزهای ابتدایی تیرماه نمودارهای متفاوتی را تجربه کردند. در ادامه توضیحاتی درباره این بازارها هم ارائه میدهیم. قیمت پروفیل در این روزها تقریبا ثابت بود. بعضی از این محصولات از ۳ تیرماه ثابت ماندهاند و بعضی هم از اول تیر به ثبات رسیدهاند.
بازار ورق سیاه، به اندازه تیرآهن و پروفیل ثابت نبود، اما اکثر محصولات از ابتدای تیرماه ثابت باقی ماندهاند. پرنوسانترین ورق فولادی ۴ تیرماه، ورق سیاه ۸ فولاد مبارکه ۱۵۰۰ رول بود که با ۲.۴ درصد افزایش قیمت از ۳۱ هزار تومان به نزدیکی ۳۱ هزار و ۸۰۰ تومان رسید. ورق سیاههای کاهشی بازار روزهای ابتدای تیر، کمتر از یک درصد افت قیمت داشتند و بازار را دچار نوسان نکردند.
بازار نبشی از ابتدا تا سوم تیرماه، پرنوسان بود. اکثر این محصولات افزایش یا کاهش قیمت داشتند و دوباره وارد روند اصلاحی شدند. به همین دلیل نمودار قیمت آهن آلات به صورت هفتگی آنها پر از فراز و فرود است. این بازار در چهارم تیرماه به ثبات رسید.
در بازار ناودانی نوسانهای مختلفی ایجاد شد. بعضی از محصولات از ابتدای تیرماه، قیمت ثابت دارند اما گروهی هم نوسانهایی را تجربه کردند. به عنوان مثال ناودانی ۶ و ۸ شکفته ۰.۷ درصد افزایش قیمت داشتند. بعضی از محصولات فولاد تهران، ۲.۱ درصد کاهش قیمت داشتند و حدود ۶۰۰ تومان افت را تجربه کردند، اما بعضی از محصولات هم با ۰.۳ و ۰.۷ افزایش، کمی صعود داشتند.