پروفیل یکی از انواع محصولات فولادی است که دارای یک سطح مقطع یکسان در یک طول مشخص است و به دو دسته پروفیل با مقطع باز یا بسته تقسیم میشود. حال همانطورکه از نام آن هم مشخص است، پروفیل درب و پنجره برای ساخت انواع چهارچوبهای درب و پنجره به کار میرود. بهطورکلی درب و پنجره دو بخش اصلی هر ساختمان محسوب شده و باید در ساخت آنها، دقت زیادی به خرج داده شود.
در حوزه قیمت آهن توجه ویژهای به انواع پروفیل درب و پنجره و بهصورتکامل، قیمت پروفیل میشود. به همین دلیل در این مقاله از وب سایت آهن آنلاین قصد داریم به تعریف انواع پروفیل درب و پنجره و کاربردهای هر کدام از آنها بپردازیم. لطفا تا پایان با ما همراه باشید.
درب و پنجره علاوه بر کیفیت سازه، در نمای ظاهری ساختمان هم تاثیر بسزایی دارد. بنابراین برای ساخت آنها از انواع مختلف پروفیل استفاده میکنند که هم دست طراحان برای زیبایی بیشتر نما باز باشد و هم خریداران بتوانند با طیب خاطر، پروفیل درب و پنجره دلخواه خود را انتخاب کنند. برای ساخت این پروفیلها، میتوان از هر دو نوع پروفیل یعنی باز و بسته، استفاده کرد.
با توجه به استاندارد داخلی IS4351 برای تولید انواع پروفیل درب و پنجره، باید از یکی از دو ورق روغنی یا سیاه استفاده شود. پس نوع ورق به کار رفته در ساخت این مقطع، روی قیمت پروفیل هم تاثیر میگذارد.
بهطورکلی، پروفیل درب و پنجره بهصورت شاخهای و با طولهایی که از قبل توسط کارخانهدار مشخص شدهاند، به بازار عرضه میشوند. میتوان گفت که مشتریان اصلی این محصول، در واقع کارگاههای ساخت درب و پنجره هستند. آنها با استفاده از انواع پروفیل، میتواند در طرحهای مختلف، در و پنجرههای متنوع را تولید کرده و به مشتریهای خود عرضه کنند.
خب به بخش اصلی مقاله یعنی «انواع پروفیل درب و پنجره» رسیدیم. پروفیلهای درب و پنجره از لحاظ فناوری ساخت به دو دسته «باز» و «بسته» طبقهبندی میشوند. این در حالیست که از یک منظر دیگر، میتوان آنها را بر اساس جنس متریال به کار رفته در تولیدشان، تقسیم کرد.
بهطورکلی 5 نوع پروفیل درب و پنجره زیر در دسته پروفیلهای باز قرار میگیرند:
سه پروفیل زیر بهعنوان پروفیل درب و پنجره بسته شناخته میشوند:
بر اساس جنس مادهای که در تولید پروفیل درب و پنجره به کار رفته است، میتوان این محصول را به انواع زیر تقسیم کرد:
از این پروفیل برای ساخت چهارچوب درب اتاقها و ساختمانها استفاده میشود و چون مستعد زنگزدگی است، بلافاصله بعد از نصب باید ضدزنگ گرفته و رنگ شود. همچنین برای محیطهایی با رطوبت بالا اصلا مناسب نیست.
از این پروفیل برای ساخت درب سرویس بهداشتی، بالکن و تراس استفاده میشود. چون عایق گرما نیست، برای دربهای ورودی و خروجی منزل، اصلا گزینه خوبی محسوب نمیشود.
بیشتر بخوانید: فرآیند و روش تولید پروفیل آهن
به دلیل عایق بودن در برابر گرما و صدا، از آن در ساخت پنجرههای دوجداره استفاده میشود.
این پروفیل از الیاف شیشهای یا پلاستیک تقویتشده ساخته شده است و در حال حاضر، هنوز رونق خود را در ایران به دست نیاورده است.
از انواع پروفیل درب و پنجره به منظور کاربردهای زیادی استفاده میشود که در ادامه، به مهمترین آنها اشاره خواهد شد:
و...
نکته: بهطورکلی از پروفیلهای فولادی برای ساخت سازه داخل ساختمان استفاده میکنند که در معرض دید نیست. برای نما، از پروفیلهای آلومینیومی و PVC استفاده میشود.
همانطورکه در ابتدای مقاله هم اشاره شد، برای ساخت انواع پروفیل درب و پنجره، از ورق سیاه (پروفیلهای فولادی) و ورق روغنی (سایر انواع پروفیل) استفاده میشود. بنابراین قیمت پروفیل تحت تاثیر مستقیم قیمت ورق سیاه قرار دارد. شما عزیزان میتوانید آخرین تحولات قیمت آهن و کلیه مقاطع فولادی از جمله پروفیل درب و پنجره را از وب سایت ما دنبال کنید.
سخن پایانی
در این مقاله ابتدا به تعریف کلی پروفیل درب و پنجره پرداختیم و با اهمیت آن در صنعت ساختمانسازی آشنا شدیم. در ادامه هم ویژگیها، انواع و کاربردهای این پروفیل را بررسی کردیم و برای پایانبندی مقاله هم به سراغ قیمت انواع آن رفتیم.
درصورتیکه همچنان در رابطه با انواع پروفیل درب و پنجره سوال یا ابهامی دارید، آن را با مشاورین ما در وب سایت آهن آنلاین در میان بگذارید تا در اولین فرصت، پاسخگوی شما عزیزان باشیم.