آیا ایران جای اوکراین و روس‌ها را در تجارت فولاد می‌گیرد؟

آیا ایران جای اوکراین و روس‌ها را در تجارت فولاد می‌گیرد؟

اخبار
شنبه 14 اسفند 1400

 با توجه به تبعات جنگ‌های اوکراین و روسیه، تاثیرات چشمگیری بر قیمت محصولات آهنی دیده می‌شود. در ادامه قصد بر بررسی این موضوع خواهیم داشت.

قیمت‌های منتشر شده توسط متال بولتن نشان می‌دهد که قیمت فوبِ اسلب صادراتی ایران در هفته گذشته ۵.۷ درصد افزایش یافت و اسلب در قیمت ۶۵۰ دلار به ازای هر تن معامله شد. در هفته گذشته، قیمت فوبِ بیلت صادراتی ایران در بنادر کشور ۶۰۰ تا ۶۰۳ دلار به ازای هر تن بود که میانگین این قیمت‌ نسبت به قیمت‌های ۴ اسفند، حاکی از کاهش ۱.۹ درصدی است.

هفته گذشته به دلیل تبعات جنگ اوکراین یکی از بزرگ‌ترین رشدهای هفتگی قیمت کامودیتی‌ها در طول تاریخ رقم خورد. افزایش قیمت فولاد میانی و محصولات فولادی در برخی بازارها بسیار چشمگیر بود: قیمت میلگرد در بازار داخلی ترکیه (تحویل درب کارخانه) هفته پیش با رشد بیش از ۲۰ درصدی به ۱۳۶۰۰ تا ۱۵۲۵۰ لیره معادل ۹۵۹ تا ۱۰۷۵ دلار به ازای هر تن رسید.

 

قیمت میلگرد، با توجه به شرایط جنگ در نوسان است.

 

کارخانه فولاد مبارکه اصفهان هفته گذشته یک محموله ۴۰ هزار تنی اسلب با قیمت فوب ۶۵۰ دلار به ازای هر تن به مشتریان خارجی فروخت. همچنین در اواخر هفته گذشته برخی فولادسازان ایرانی موفق شدند بیلت را با قیمت ۶۱۰ تا ۶۲۰ دلار به ازای هر تن به مشتریان خارجی بفروشند که این قیمت در قیمت‌های هفته قبل متال بولتن منعکس نشده است.

 

در این هفته، فولادسازان ایرانی موفق به فروش بیلت با قینت 610 تا 620 دلار شدند.

 

با توجه به روند قیمت‌ها در بازار جهانی و خروج فولادسازان روس و اوکراینی از بازار، انتظار می‌رود جهش قیمت بزرگ‌تری در انتظار فولاد صادراتی ایران باشد. متال بولتن به نقل از برخی منابع نوشته است که در صورت احیای برجام ایران می‌تواند تا ۱۰ میلیون تن در سال، فولاد میانی به بازارهای خارجی صادر کند و ایران می‌تواند بخشی از کمبود موجود در بازار جهانی فولاد را پر کند.

دیدگاه یا سوال خود را به اشتراک بگذارید