ساختار فیزیکی نبشی شامل دو سطح مقطع عمود بر هم است و به دو صورت فابریک و پرسی تولید و عرضه میشود. فابریک و یا پرسی بودن در وزن نبشی اثری ندارد و عواملی همچون طول و عرض و ضخامت، میتوانند وزن نهایی را مشخص کنند که تاثیر مستقیمی بر قیمت نبشی دارد.
محاسبه وزن نبشی از این رو حائز اهمیت است که این محصول از پرکاربردترین مصالح عمرانی است که به صورت کاربرد تکی و یا ترکیب با دیگر مصالح در صنایعی مختلفی همچون ساختمانسازی و خودروسازی استفاده میشود، برای مثال در ساختمانسازی کاربرد زیادی در ساخت چهارچوب، ساخت پلکان و سقفهای سبک دارد.
نبشیها از نظر ظاهری به دو دسته کلی تقسیم میشوند که بالمساوی و بال نامساوی نام دارند. با توجه به اینکه در برخی موارد امکان استفاده از نوع بالمساوی وجود ندارد، میتوان از نوع بال نامساوی استفاده کرد.
در مراحل نیازسنجی یک پروژه لازم است تا اطلاعات کاملی را از مواد و مصالح مورد نیاز بهدست آورد، از اینرو استفاده از منابعی همچون جدول محاسبه وزن نبشی میتواند در این روند کارآمد باشد. محاسبه وزن این محصول به چند روش انجام میشود که فرمول محاسبه وزن و جدول وزن، پرکاربردتر از دیگر روشها هستند. در ادامه به بررسی هر دو روش خواهیم پرداخت، پس همراه ما باشید.
استفاده از فرمول محاسبه وزن نبشی، بیشتر در موارد کاربرد دارد که محصول تهیه شده اطلاعاتی مطابق با جدول وزن نبشی، نداشته باشد و میتوان با قرار دادن دادهها در این فرمول، وزن نهایی محصول را به دست آورد.
اندازه بال ( متر ) * طول ( متر ) * ضخامت ( میلی متر ) * 7850 * 2 = وزن محصول ( کیلوگرم )
وزن نبشی، خروجی نهایی این فرمول است که برای دقیقتر بودن این عدد میبایست در قرار دادن دادههای صحیح در فرمول، اطمینان حاصل کرد.
نبشیها در ابعاد و با ضخامتهای بسیار متفاوتی تولید و عرضه میشوند، با توجه به جدول اگر مشخصات محصول خریداری شده توسط شما با دادههای جدول کاملا منطبق باشد، شما میتوانید برای بدست آوردن وزن این محصول از این جدول استفاده کنید.
روشهای محاسبه وزنی که پیشتر به آنها اشاره کردیم، هر یک میتوانند در شرایطی کارآمد باشد، اما اگر دسترسی به کامپیوتر فراهم باشد، میتوان از نرمافزارهای مهندسی در محاسبه وزن نبشی استفاده کرد. این روش از سرعت بالاتر و همچنین دقت بیشتری برخوردار است.