افزایش قیمت میلگرد در رینگ فیزیکی را میتوان به افزایش نرخ ارز و قیمت شمش نسبت داد که با تغییر شرایط بازار باید منتظر صنعت فولاد در ماههای پایانی سال بود.
بازار فولاد طی چند هفته اخیر تحتتاثیر شرایط و اتفاقات مختلفی بوده و از اینرو قیمت محصولات زنجیره فولاد با افت و خیز همراه شده است. از مهمترین تنشهای هفته گذشته بازار فولاد افزایش شدید قیمت آهن اسفنجی بود که وارد کانال ۱۴ هزار تومانی به ازای هر کیلوگرم شد. از طرفی افزایش نرخ ارز نیز تاثیر مستقیم خود را بر این بخش گذاشت.
تلاش دولت برای کنترل قیمت ارز با انتشار اوراق سپرده با بهره ۳۰ درصد نیز از دیگر اتفاقاتی بود که بازار را تحتتاثیر قرار داد. این مولفهها موجب شد تا قیمت شمش نیز هفته گذشته روند صعودی به خود بگیرد و در کانال ۱۹ هزار تومان رشد ۵.۴ درصدی را به ثبت برساند.
بررسی تالار فیزیکی بورسکالای ایران نشان میدهد که روز شنبه چهاردهم بهمنماه، بالغ بر ۷۳ هزار تن آهناسفنجی با قیمت پایهای برابر ۱۲ هزار و ۲۵۱ تومان عرضه شد.
کاهش عرضه همزمان با افزایش انتظارات تورمی و همچنین رونق بازار شمش و محصولات فولادی در بازار داخل باعث شد تا رینگ آهناسفنجی در نیمه بهمنماه رونقی دوچندان به خود بگیرد، بهنحوی که متقاضیان این محصول به رقابتهای سنگین قیمتی برای کسب سهم از عرضههای این محصول دست زدند.
روز شنبه چهاردهم بهمنماه معاملات آهناسفنجی به صورت نقدی و سلف با میانگین قیمت ۱۴ هزار و ۴۹۰ تومان به ازای هر کیلوگرم انجام شد. میانگین نرخ فروش با حذف معاملات سلف در این روز ۱۴ هزار و ۸۶۷ تومان بود.
به این ترتیب در نیمه بهمنماه آهناسفنجی تا یکقدمی تثبیت در کانال ۱۵ هزار تومان پیش رفت. بالا رفتن قیمت آهن اسفنجی موجب افزایش قیمت شمش شد و همین موضوع قیمت پایه میلگرد را نیز تحتتاثیر قرار داده و تقاضای فروش مدتدار را افزایش داد.
افزایش ۲.۶ درصدی قیمت میلگرد
همچنین روز چهارشنبه ۱۱ بهمنماه، ۱۴۵ هزارتن میلگرد پرمصرف ساختمانی در بورسکالا عرضه شد که با احتساب معاملات مچینگ، ۸۴ هزارتن معادل ۵۸ درصد از این عرضهها مورد معامله قرار گرفت.
قیمت میانگین موزون میلگرد مرسوم بازار در معاملات روز چهارشنبه به ۲۲ هزار و ۹۶۲ تومان به ازای هر کیلوگرم به ثبت رسید که به عبارت بهتر افزایش حدود ۲.۶ درصدی را نسبت به قیمت معاملاتی هفته پیش از آن گزارش میکند.
افزایش قیمت میلگرد در رینگ فیزیکی را میتوان به افزایش نرخ ارز و قیمت شمش نسبت داد که با تغییر شرایط بازار باید منتظر صنعت فولاد در ماههای پایانی سال بود.
بررسی تالار صنعتی و معدنی بورسکالای ایران نشان میدهد بیش از ۷۶ درصد عرضههای شمش روز دوشنبه ۱۶ بهمنماه مورد معامله قرار گرفت که حدود ۴۰ درصد به صورت اعتباری و ۳۰ درصد به شکل نقدی به فروش رسید.
میانگین قیمت معامله شمش ۲۰ هزار و ۱۷۷ تومان به ازای هر تن به ثبت رسید که با احتساب هزینه حمل و تبدیل به محصول کف قیمت میلگرد نباید کمتر از ۲۴ هزار تومان در هر تن باشد.
در حال حاضر با توجه به دنده معکوس نرخ ارز در بازار و همچنین سرد شدن هوا و کاهش تقاضا در بازار داخلی، میلگرد در کارخانه با قیمت ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان در هر تن به فروش میرسد.
در حال حاضر با توجه به کمبود نقدینگی در واحدهای تولیدی، روند بازار منفی است و با نزدیک شدن به پایان سال و پرداخت حقوق و عیدی کارخانهها برای شب عید نمیتوان پیشبینی مطلوبی را متصور شد و با فرض تثبیت شرایط، بخش فولاد سالجاری را با افت میزان تولید و تقاضا به پایان خواهد رساند.
معامله ۷۶ درصد شمشهای عرضهشده
بررسی معاملات بازار فیزیکی شمش فولاد در سومین هفته بهمنماه نشان میدهد که نسبت حجم معاملات به عرضه این محصول از ۹۸ درصد در دومین هفته بهمنماه به ۷۶ درصد کاهش یافته است که ۲۲ درصد افت را گزارش میکند.
این در حالی است که حجم عرضه این محصول میانی فولادی در روز ۱۶ بهمنماه نسبت به ۹ بهمنماه ۲۳ درصد کاهش نشان میدهد. بررسی معاملات روز دوشنبه ۱۶ بهمنماه نشان میدهد که بورسکالا میزبان عرضه بیش از ۱۲۷ هزار و ۹۴۶ تن شمش بود که با توجه به تقاضای ۱.۲ برابری حدود ۷۶ درصد از عرضهها مورد معامله قرار گرفت. قیمت میانگین موزون شمش در معاملات روز دوشنبه ۱۶ بهمنماه ۲۰ هزار و ۱۷۷ تومان به ازای هر کیلوگرم بود که کاهش ۱.۱ درصدی را نسبت به هفته گذشته گزارش میکند.
همچنین بررسی رینگ فیزیکی نشان میدهد که میزان عرضه و معاملات در روز ۱۶ بهمنماه نسبت به هفته پیشیین به ترتیب ۲۳ درصد و ۴۰.۵ درصد کاهش داشته است.
قیمت پایه تعیینشده برای عرضههای شمش روز ۱۶ بهمنماه در بازه ۱۹ هزار و ۴۰۱ تومان تا ۲۰ هزار و ۲۰۲ تومان به ازای هر کیلوگرم تعیین شد.
میانگین قیمت پایه شمش در روز معاملاتی ۱۶ بهمنماه ۱۹ هزار و ۸۰۱ تومان به ثبت رسید که نسبت به هفته گذشته ۴ درصد رشد را گزارش میکند. همچنین پیشبینی میشود که شمش فولادی برای هفته آینده در بازه قیمت پایه ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۲۰ هزار و ۲۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم در رینگ فیزیکی عرضه شود.