جوشکاری ورق گالوانیزه در بین جوشکاری انواع ورقها و فلزات از اهمیت بیشتری برخوردار است؛ چرا که این ورقها نسبت به ورقهای دیگر ضخامت کمتری داشته و نازکتر بودن آنها میزان حساسیت کار را بیشتر میکند. اما اگر میخواهید جوش فولاد گالوانیزه شما با بهترین و بالاترین کیفیت ممکن انجام شود، باید الکترود جوشکاری موردنیاز خود را بادقت بیشتری انتخاب کنید؛ چرا که نیمی از کیفیت کار شما به خرید درست و استفاده صحیح از الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه مربوط میشود. تا انتهای این متن ما را همراهی کنید تا اطلاعات بیشتری در ارتباط با ورقهای گالوانیزه در اختیار شما بگذاریم.
ازآنجاییکه ورقهای گالوانیزه یکلایه پوشش روی دارند، به همین خاطر برای جوشکاری آنها باید الزامات خاصی رعایت شود. تفاوت اصلی جوش فولاد گالوانیزه با دیگر ورقهای فولادی به دمای تبخیر پایین پوشش روی آن مربوط میشود. روی در 420 درجه سانتیگراد ذوب و در 907 درجه سانتیگراد بخار میشود؛ در حقیقت روی در جایی نزدیک به محل جوش بخار شده و این موضوع دو پیامد اساسی افزایش دود در جوشکاری و از بین رفتن پوشش محافظ را به دنبال دارد. بهاینترتیب باید برای جوشکاری ورق نازک راهکارهایی مانند انتخاب روش جوشکاری مناسب، انتخاب نوع الکترود مصرفی، تمیزکاری سطحی قبل از جوشکاری، توجه به ضخامت ورق و... را در نظر داشته باشید. اگر قصد اطلاع از آخرین نرخ ورقهای گالوانیزه را دارید بر روی قیمت ورق گالوانیزه کلیک کنید تا به صفحه مربوطه هدایت شوید.
ازآنجاییکه فرایند جوشکاری ورقهای گالوانیزه اندکی متفاوت با دیگر ورقها است، به همین دلیل جوشکارها باید در جریان جوشکاری فولاد گالوانیزه یک سری موارد را در نظر بگیرند تا از بروز هرگونه خرابی و مشکلات جوشکاری ورق جلوگیری کنند. مشکلاتی که ممکن است در روند جوشکاری این نوع ورق با آنها مواجه شوید عبارتاند از:
جوشکاری ورق نازک یا گالوانیزه به روشهای مختلفی انجام میشود، اما نوع روش را باید نسبت به نیاز و شرایط کار انتخاب کنید. در ادامه انواع روشهای جوشکاری ورقهای گالوانیزه را به شما معرفی میکنیم:
این روش به SAMW و جوشکاری برق نیز شهرت داشته و از آن به شکل گستردهای در صنعت استفاده میکنند. نحوه انجام این روش به این شکل است که الکترود با حرکتبهعقب و جلو باعث تبخیر پوشش روی شده و از تخلخل و ترک جلوگیری میکند.
از این روش جوشکاری بیشتر برای ورقهایی استفاده میشود که ضخامت کمتر از 5 میلیمتر دارند. از آنجایی که این روش کمترین آسیب را به ورقهای گالوانیزه میرساند، بنابراین گزینه بسیار مقرونبهصرفهای به حساب میآید.
این روش نسبت به دیگر دستگاههای قدیمی گرانتر بوده و استفاده از آن محدودیت عمر نیز دارد. اگر در هنگام جوش قطعات بهخوبی در کنار یکدیگر قرار نگیرند، بریدگیهایی در کنار محل جوش ظاهر میشود؛ به همین خاطر باید برای صرفهجویی بیشتر در وقت و بودجه قطعات دقیقاً کنار هم جفت بوده و درزجوش کنترل شود.
الکترود معمولاً به یک سیم فلزی رسانا میگویند که پوششی دورتادور خود دارد؛ این پوششها ممکن است در جنسهای مختلفی مانند قلیایی، رتیلی، سلولزی و رتیلی با پودر آهن وجود داشته باشند. به این نکته توجه داشته باشید که جنس سیم فلزی در الکترود باید حتماً متناسب با قطعهای باشد که قرار است با آن جوش بخورد. ازجمله مهمترین الکترودها برای جوشدادن ورقهای گالوانیزه میتوان به الکترود 7014، الکترود 7018، الکترود 6011 و الکترود 6010 اشاره کرد.
اگر میخواهید از سوراخشدن ورقها جلوگیری کنید، بهتر است از الکترود با ضخامت متوسط 3.25، سرعت جوش بالا و تعداد قوس معقول استفاده کنید. لازم به ذکر است که بدانید بیشترین ضخامت در نظر گرفته شده برای این دسته از الکترودها 2.5 میلیمتر و جریان آن بین 10 تا 200 آمپر است. در زمان جوشکاری ورق نازک گالوانیزه حتماً دقت داشته باشید که بهترین الکترودها را انتخاب کنید. بهترین الکترودها برای جوشکاری ورق گالوانیزه عبارتاند از الکترود 6010، الکترود 6011، الکترود 7014 و الکترود 7018.
زمانی که در حال جوشکاری فولاد گالوانیزه یا هر نوع قطعات فولادی دیگری مانند ورق نازک هستید، باید حتماً از یک سری نکات و دستورالعملها پیروی کنید تا مشکلات را برای خود و نتیجه کار به حداقل برسانید. نکاتی که باید در رعایت آنها کوتاهی نکنید شامل موارد زیر میشود:
1- استفاده از ماسک و عینک جوشکاری برای محافظت از چشمها و صورت در برابر تشعشعات
2- استفاده از دستکش ایمنی مخصوص
3- پوشیدن لباس ضد اشتعال
4- استفاده از کلاه ایمنی
5- قراردادن کامل تمرکز و حواس روی عمل جوشکاری
6- استفاده از کفش جوشکاری سبک و عایق
7- عاری بودن محیط کار از هرگونه مواد اشتعالپذیر
8- انتخاب و استفاده از الکترود باکیفیت برای رسیدن به نتیجه عالی
برای جوشکاری ورق گالوانیزه به حساسیت و دقت بیشتری نیاز است؛ بنابراین در حین جوشدادن این ورقها سعی کنید طبق یک سری اصول و دستورالعملها پیش برید تا مشکلات و خرابیهای به کمترین حد خود برسند. پوشش روی موجود در این ورق باعث شده تا نحوه جوش فولاد گالوانیزه اندکی متفاوتتر از دیگر ورقها باشد و ازآنجاییکه ضخامت کمی دارند، باید از الکترودهای خوبی برای جوشدادن استفاده کنید؛ چرا که نیمی از کیفیت نتیجه کار به الکترود انتخاب شده و نحوه استفاده صحیح از آن بستگی دارد.