در این تصویر نمایی از بازار آهن را مشاهده می کنید.

بازار آهن در سقف تاریخی قیمت

اخبار
یکشنبه 30 بهمن 1401

بر اساس گزارش های رسیده از بازار آهن و فولاد، از ابتدای هفته گذشته تا پایان هفته گذشته شعله های انفجار قیمت آهن ادامه داشت و قیمت محصولات فولادی در یک روز چندین بار اعلام شد. در نتیجه بسیاری از زیرمجموعه‌های بازار فولاد سقف قیمت جدیدی را لمس کردند و بسیاری از مراکز فروش پس از چندین بار اعلام قیمت، فروش خود را تعطیل کردند.

به همین ترتیب بازار ارز بدون توجه به عوامل خارجی به روند افزایشی خود ادامه داد. در ابتدای هفته گذشته قیمت دلار بین 45 تا 46 هزار تومان در نوسان بود، اما در پایان هفته از 47 هزار تومان گذشت و در 47 هزار و 680 تومان بسته شد.

تحلیل روزانه بازار آهن

با وجود تعطیلی دو روزه، روند افزایشی قیمت آهن در نیمه تعطیلات روز جمعه ادامه یافت اما برخی از مراکز فروش تعطیل شدند. در همین راستا قیمت میلگرد آجدار بین 500 تا 1000 تومان افزایش یافت و طی ده روز گذشته رشد 19 درصدی را تجربه کرد. کف قیمت میلگرد 25 هزار تومان و سقف آن نزدیک به 27 هزار تومان گزارش شده است. گفتنی است در ابتدای مهر ماه قیمت میلگرد آجدار 16 در کانال 16 هزار و 250 تومان اعلام شده بود اما تا پایان بهمن ماه قیمت کف آن 25 هزار تومان اعلام شد. در واقع می توان گفت سرعت رشد قیمت میلگرد از نرخ تورم کشور بیشتر بوده است.

قیمت قوطی آهنی در اکثر شرکت ها حدود 300 تومان افزایش یافت. قیمت پروفیل 2 میلی متری در کارخانه صابری 37 هزار تومان اعلام شد. علاوه بر این، لوله های صنعتی، مبلمان، گاز و ... در اکثر کارخانجات 300 تومان افزایش یافت. قیمت انواع ورق نیز افزایش یافت به گونه ای که قیمت ورق سیاه حدود 300 تومان و قیمت ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی نیز به همین میزان افزایش یافت. قیمت آهن نبشی، U و L در اکثر مراکز فروش اعلام نشد و قیمت روز میلگرد به ویژه در کارخانه ذوب آهن اصفهان اعلام نشد.

 

image not found

 

در بهمن ماه تمامی بازارها کانال های قیمتی جدیدی را از ابتدا تا پایان ماه تجربه کردند. به گفته برخی کارشناسان، پیش بینی می شود با توجه به کاهش محدودیت های گاز و افزایش تولید، بازار در اسفند ماه کمی آرام شود. اما بر اساس شواهد و قرائن به نظر می رسد بازار همچنان متلاطم است و نشانه ای از کاهش قیمت ها دیده نمی شود. همانطور که بارها اعلام کرده‌ایم عوامل زیادی در نوسانات قیمتی در بازار آهن نقش دارند، اما در حال حاضر به نظر می‌رسد که بازار را دلار هدایت می‌کند که به سیگنال‌ها، وعده‌ها و وعده‌ها توجهی نمی‌کند.

قیمت دلار طی یک ماه گذشته تقریباً 11.31 درصد معادل 4 میلیون و 820 هزار ریال ایران افزایش یافته است. همچنین از ابتدای نیمه دوم سال تا پایان بهمن ماه، بازار ارز با رشد 53 درصدی مواجه بوده و از 31520000 ریال به 48320000 ریال رسیده است. به نظر می‌رسد تنش‌های سیاسی در صحنه بین‌المللی و تورم داخلی عوامل اصلی افزایش نرخ دلار هستند. علاوه بر این، به نظر می‌رسد افزایش محدودیت‌های آمریکا برای دسترسی ایران به دلار از بازارهای عراق و دبی عامل دیگری است که از افزایش بیشتر قیمت دلار حمایت می‌کند.

هفته گذشته خبری مبنی بر بازگشایی معدن خواف منتشر شد که پیش بینی می شود تامین مواد اولیه و افزایش تولید به ویژه در کارخانه ذوب آهن اصفهان بهبود یابد. لازم به ذکر است که اخیراً کارخانه ذوب آهن اصفهان به دلیل کاهش عرضه محصولات فولادی افزایش قیمت داشته است. برخی معتقدند بهره برداری از این معدن می تواند تاثیر مثبتی بر حجم عرضه و به تبع آن قیمت محصولات داشته باشد. با این حال، با توجه به نوسانات تورمی بازار آهن ناشی از رشد پایه پولی، بعید به نظر می رسد که افزایش حجم عرضه تاثیر بسزایی در کنترل و تعدیل قیمت ها داشته باشد.

افزایش قیمت فولاد و محصولات فولادی منجر به لغو معاملات کالایی در بورس در هفته گذشته شد که هدف آن کنترل و تعدیل قیمت ها بود. اما با توجه به نرخ تورم کشور نمی توان انتظار اصلاح کوتاه مدت در قیمت محصولات فولادی را داشت.

نکته مهمی که وجود دارد و ذینفعان در این حوزه باید به آن توجه کنند این است که روند اعلام قیمت ها و شواهد و شرایط حاکی از وضعیت ناپایدار و غیرقابل پیش بینی بازار آهن و فولاد و چشم انداز روشن بازار آهن در ماه آینده است. نمی توان ترسیم کرد.

دیدگاه یا سوال خود را به اشتراک بگذارید