طبق آمار، تا پایان آبان امسال نسبت به همین بازه در سال پیش، مصرف ظاهری فولاد کشور، رشدی حدود 16 درصد را تجربه نموده است. از ابتدای امسال تا پایان آبان بیش از ۷۴ میلیون تن از انواع اقلام فولادی در کشور تولید شده است که از این میزان ۹ میلیون و ۳۹۹ هزار تن صادر و باقی (افزون بر ۶۶ میلیون تن) صرف مصارف داخلی شده است.
بر این اساس مصرف ظاهری فولاد کشور در این مدت نسبت به هشت ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۰ که معادل ۵۵هزار و ۴۰۳ تن ثبت شده رشد ۱۶ درصدی داشته است. در هشت ماهه امسال، هشت میلیون و ۶۵۸ هزار تن مقاطع طویل فولادی تولید شده که ۶ میلیون و ۸۴۰ هزار تن در داخل مصرف شده که در مقایسه با مصرف ظاهری آن در مدت مشابه سال گذشته معادل پنج میلیون و ۶۵۵ هزار تن، ۲۱ درصد بیشتر است و این مسئله تاثیر مستقیمی بر قیمت آهن و محصولات تولیدیاش خواهد گذاشت.
پس از آن در مجموع ۶ میلیون و ۱۰۵ هزار تن از ۶ میلیون و ۸۶ هزار تن مقاطع تخت فولادی تولیدی در کشور در هشت ماهه ۱۴۰۱، صرف مصارف داخلی شده است. مصرف این مقاطع در مقایسه با مشابه سال گذشته که پنج میلیون و ۵۰۵ هزار تن بوده، ۱۱ درصد بیشتر شده است.
از ابتدای امسال تا پایان آبان، تولید محصولات فولادی ۱۴ میلیون و ۷۴۴ هزار تن ثبت شده که ۱۳ میلیون و ۱۵۹ هزار تن آن به مصرف داخلی اختصاص یافته است و بدین ترتیب نسبت به مصرف ظاهری آن در هشت ماه ابتدایی سال ۱۴۰۰ که ۱۱ میلیون و ۲۵۹ هزار تن بوده، ۱۷ درصد افزایش مصرف را رقم زده است.
از ۲۱ میلیون و ۱۳۶ هزار تن شمش فولاد (فولاد میانی) تولید شده در هشت ماه ۱۴۰۱ با رشد ۲۱ درصدی نسبت به مصرف آن در مدت مشابه سال گذشته (۱۳ میلیون و ۷۳۳ هزار تن) به ۱۶ میلیون و ۵۷۰ هزار تن برای مصرف داخلی رسیده و افزون بر ۴.۵ میلیون تن آن صادر شده است.
همچنین مصرف آهن اسفنجی در هشت ماهه امسال، ۲۳ درصد رشد کرده و از ۱۹ میلیون و ۲۴۱ هزار تن به ۲۳ میلیون و ۶۱۴ هزار تن رسیده است. در این مدت ۲۴ میلیون و ۱۵۷ هزار تن آهن اسفنجی در کشور تولید شده که فقط حدود ۵۴۳ تن آن صادر شد و قیمت اسلب و تختال تولیدی از این محصول دچار نوسان کرد.