0آخرین بروزرسانی:شنبه 12 آذر 1401

حجم مصرف ظاهری فولاد در هفت ماه ابتدایی سال، نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۱۳ تا ۲۲ درصدی داشته است؛ همچنین بخش قابل‌توجهی از تولید به جای صادرات، صرف مصارف داخلی شده است. تولیدکنندگان و صادرکنندگان فولاد، از ابتدای سال‌جاری که عوارض صادرات برای معدن و صنایع معدنی تصویب شد، تولیدکنندگان اذعان کردند که صادرات فولاد به دلیل اخذ عوارض صادرات دیگر سود چندانی ندارد و به همین دلیل صادرکنندگان انگیزه خود برای صادرات را از دست داده‌‌‌اند. 

این مصوبه درست زمانی تصویب و اجرا شد که جهان به دلیل ناآرامی‌‌‌های میان روسیه و اوکراین، دو منبع اصلی تولیدکننده فولاد خود را از دست داده بود و در آن زمان تولیدکنندگان داخلی، تصور می‌‌‌کردند می‌‌‌توانند با استفاده از کمبود عرضه در جهان، جایگزین این دو کشور شوند و سود زیادی را در بازارهای بین‌المللی از آن خود کنند؛ بااین‌حال این مصوبه، در همان بهار سال‌جاری لغو شد و تولیدکنندگان می‌‌‌توانستند محصولات فولادی را بدون عوارض صادر کنند. اما کشورهایی مانند چین و ترکیه، این جایگاه را گرفته بودند و دیگر ایران توان رقابت با آنها را نداشت.

 

تولید فولاد در ایران افزایش یافته است.

 

براساس گزارش انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، از ابتدای سال‌جاری تا پایان مهرماه بالغ بر ۶۴ میلیون تن انواع اقلام فولادی در کشور تولید شده که از این میزان حدود ۵/ ۱۲‌ درصد معادل ۸میلیون تن صادر و بقیه آن یعنی ۵۶ میلیون و ۳۸۱‌ هزار تن صرف مصارف داخلی شده است. طی هفت‌ماه ابتدایی سال ۱۴۰۱، ۷میلیون و ۳۵۶‌ هزار تن مقاطع طویل فولادی تولید شده که ۵میلیون و ۸۲۷‌ هزار تن در داخل مصرف شده و نسبت به مصرف ظاهری آن در مدت مشابه سال گذشته معادل ۴ میلیون و ۸۵۳‌ هزار تن، یعنی ۲۰‌درصد بیشتر شده است. پس از آن در مجموع ۵ میلیون و ۳۴۹‌هزار تن مقاطع تخت فولادی در کشور مصرف شده است. مصرف این مقاطع نسبت به سال گذشته که ۴میلیون و ۷۱۶‌هزار تن بوده، ۱۳‌درصد بیشتر شده است. این آمار، باعث شده تا قیمت میلگرد و سایر مقاطع در بازار دچار نوسان شود.

در مدت مذکور سال‌جاری، تولید محصولات فولادی ۱۲ میلیون و ۶۷۰‌ هزار تن ثبت شده که ۱۱ میلیون و ۳۷۴‌هزار تن آن به مصرف داخلی اختصاص یافته و به این ترتیب نسبت به مصرف ظاهری آن در هفت‌ماه نخست سال ۱۴۰۰ که ۹میلیون و ۵۶۹‌هزار تن بوده، ۱۹‌درصد افزایش مصرف را رقم زده است.

از ۱۸میلیون و ۲۶۸‌ هزار تن شمش فولاد (فولاد میانی) تولیدشده در نیمه ابتدایی ۱۴۰۱ با رشد ۱۵درصدی نسبت به مصرف آن در مدت مشابه سال گذشته (۱۱میلیون و ۷۱۵‌هزار تن) به ۱۳میلیون و ۴۷۲‌هزار تن برای مصرف داخلی رسیده است. همچنین مصرف آهن اسفنجی ۲۲‌درصد رشد کرده و از ۱۶‌هزار و ۶۸۰ تن به ۲۰‌هزار و ۳۵۹تن رسیده است. این میزان مصرف، تغییرات قیمت پروفیل آهن که از فولاد میانی تولید می شود را باعث شده است.

تاریخ انتشار: شنبه 12 آذر 1401
برچسب ها :
اشتراک گذاری
دیدگاه کاربران 0 دیدگاه
گرفت
آسان و آنلاین
آدرس: تهران، پارک علم و فناوری تربیت مدرس
شماره تماس :
02128424838
برای اطلاع از آخرین قیمت های به روز محصولات میتوانید ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
درباره گرفت

گرفت (آهن پرتال)؛ به‌روزترین مرجع استعلام قیمت آهن آلات و کالاهای فولادی است که با مقایسه نرخ محصولات ارائه شده، توسط فروشندگان مختلف بازار، کمک می‌کند تا بتوانید بدون هدر رفت زمان، خریدی مطمئن و آسوده را با بهترین قیمت ترجمه نمایید.

enamad