طبق خبرهای منتشر شده از بازار فولاد ابران و جهان شاهد افت شدید قیمت محصولات فولادی هستیم و در مقابل میزان عرضه و تقاضا در بازار نیز به میزان زیادی کاهش یافته است و انتظار میرود در روزهای آینده شاهد ریزش قیمت آهن و فولاد باشیم.
گزارشها از بازار آهن حاکی از ثبات و آرامش نرخ روزانه آهن آلات در نخستین روز هفته بود به طوری که غالب مبادی فروش محصولات خود را بدون تغییر قیمت عرضه کردند و تنها در برخی شرکتها به ویژه در بازار قوطی پروفیل کاهش قیمت تداوم داشت. بازار ارز نیز همسو با بازار آهن روندی ثابت داشت، به طوری که قیمت دلار بدون تغییر در نزدیکی کانال ۳۲ هزار تومانی متوقف شده بود و پایان روز گذشته هر دلار در بازار آزاد ۳۱ هزار و ۹۵۰ تومان معامله شد.
ثبات قیمت، عمدهترین جو حاکم بر بازار آهن در روز گذشته بود به طوری که قیمت روز میلگرد آجدار جز در تعداد انگشتشماری از شرکتها که کاهش ۱۰۰ الی ۲۰۰ تومانی داشتند، در کلیه مبادی فروش ثابت اعلام شد. کف قیمت میلگرد آجدار روز شنبه حدود ۱۵ هزار و ۳۰۰ تومان بود که در مقایسه با چهارشنبه هفته گذشته حدود ۱۰۰ الی ۲۰۰ تومان کاهش داشته است؛ همچنین براساس آمار بازار میلگرد در بازه قیمتی ۱۵ هزار و ۳۰۰ الی ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان بود و نرخ متوسط این محصول هم ۱۵ هزار و ۷۳۰ تومان برآورد شد.
همچنین قیمت تیرآهن هم در بخش کیلوفروشی و هم در بخش شاخهای عمدتا ثابت اعلام شد اما بالاخره پس از مدتی تیرآهن شاخهای هم با کلیت بازار همسو شده و حباب قیمتی آن درحال شکسته شدن است به طوری که تیرآهن ذوب آهن اصفهان روز گذشته حدود ۵۰ الی ۷۰ هزار تومان ریزش قیمت داشت.
انواع ورقها نیز نوسانات متعددی داشتند به طوری که نرخ روز ورق سیاه حدود ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومان در عمده شرکتها کاهش داشت اما قیمت ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی تقریبا در اغلب مبادی فروش ثابت و بدون تغییر بود. همانطور که از گزارشها برمیآید خبری در بازار آهن نیست و با توجه به شرایط فعلی کشور که اغلب استانها با سیل و تبعات آن درگیر هستند، به نظر میرسد اوضاع بازار آهن در هفته جاری هم ثابت بماند و کف کانال ۱۵ هزار تومانی میلگرد حفظ شود.
از سوی دیگر بازار جهانی و داخلی فولاد هم همچنان رو به کاهش است و بنابر اظهار یکی از اعضای اتاق بازرگانی، نرخ جهانی فولاد ریزش ۳۰ درصدی داشته که هنوز پالس آن به بازار داخلی نرسیده است، ولی به نظر میرسد این روند کاهشی همچنان ادامه داشته باشد. بر همین اساس هفته گذشته نرخ بیلت صادراتی ایران ۴۶۵ دلار در هر تن اعلام شد که در مقایسه با هفته پیش از آن، ریزش ۳/۲ درصدی داشته که رقمی حدود ۱۵/۵ دلار برآورد شده است، همچنین قیمت اسلب صادراتی هم با ۶۰ دلار کاهش حدود ۴۶۵ دلار اعلام شد که حدود ۱۱/۴ درصد تخمین زده شد.
براساس آمار نرخ شمش و اسلب صادراتی منطقه CIS در ۲۰ ماه اخیر به کمترین میزان خود رسیده است بر همین اساس هفته گذشته اسلب صادراتی تغییر چندانی نداشت و حدود ۴۶۰ دلار اعلام شد، شمش صادراتی هم حدود ۵۲۵ دلار بود که تقریبا ۱۱ دلار کاهش قیمت داشت.
همچنین بر مبنای گزارشها در یک ماه گذشته ۱۲/۵ درصد کاهشی بوده و این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۳۰ درصد برآورد شده است. قیمت میلگرد در ابتدای پاییز سال گذشته ۸۷۵ دلار بود و در حال حاضر این رقم در هر تن به ۵۷۵ دلار کاهش پیدا کرده است که علت آن را میتوان به اقتصاد چین و کاهش تقاضا نسبت داد. زیرا طبق آمار اقتصاد چین در مقایسه با سه ماهه اول سال گذشته که حدود ۴/۸ درصد بوده، ریزش داشته و امسال حدود ۰/۴ درصد اعلام شده است. قیمت ناودانی ایرانی و نبشی هم نسبتا در کلیه شرکتها ثبات داشت اما نرخ روز پروفیل و انواع لولههای داربستی، گازی و... همچنان در مسیر کاهشی قرار داشتند و با ریزش ۱۰۰ الی ۲۰۰ تومانی اعلام شدند، به طور مثال قوطی با ضخامت ۲ میلیمتر در بازه قیمتی ۲۰ الی ۲۱ هزار تومان قرار داشت.
با این اوصاف از آنجایی که بزرگترین بازار مصرف فولاد و سنگ آهن کشور چین است، احتمال میرود در روزهای آینده باز هم این ریزش قیمتها تداوم داشته باشد که البته شیوع مجدد کرونا بیشتر به این امر دامن میزند. آنچه از آمار برمیآید تولید فولاد در چین با کاهش ۶/۵ درصدی در نیمسال اول ۲۰۲۲ مواجه بوده که این آمار بیانگر کاهش چشمگیر عرضه و تقاضای فولاد است.
طبق آخرین گزارشها، دیروز در بورس کالا نزدیک به 28 هزارتن ناودانی با قیمت 16 هزار و 498 هزار تومان معامله شد اما پس از چند ساعت بدون اتفاق خاصی از روی تابلو اعلانات حذف گردید. در ادامه نیز 35 هزار و 200 تن شمش بلوم هم عرضه شده بود.