انرژی، بحرانی جدی برای جایگاه جهانی ایران در بازار فولاد!

انرژی، بحرانی جدی برای جایگاه جهانی ایران در بازار فولاد!

اخبار
سه‌شنبه 31 خرداد 1401

محدودیت های مصرف انرژی در سال گذشته منجر به کاهش قابل توجه تولید فولاد در کشور شد. از آنجایی که تولیدکنندگان ما همچنان با چالش تامین برق و گاز مواجه هستند، این نگرانی وجود دارد که سایر کشورها جایگاه جهانی ایران در تولید فولاد را بگیرند. ایران در حال حاضر دهمین تولیدکننده بزرگ فولاد در جهان است. 

طبق مصوبات جدید وزارت صمت و نیرو، کارخانه های فولادی با مشکل سهمیه بندی برق و تعطیلی در سه ماه تابستان مواجه هستند، این اتفاق می تواند به این معنی باشد که همانند سال گذشته، کارخانه‌های ذوبِ آهن و فولاد با افت تولید مواجه می شوند و میزان صادرات مقاطع فولادی کاهش می یابد.

طی این مدت علاوه بر اینکه ممکن است جایگاه جهانی خود را در بازار های بین المللی از دست بدهیم، قیمت محصولات فولادی در بازار فولاد داخل کشور نیز دچار نوسانات و افزایش می شود.

 

image not found

 

لیست قیمت محصولات فولادی را در زیر می توانید مشاهده کنید:

ایتالیا در جایگاه بعد از ایران در بازار فولاد بین المللی قرار دارد که در سال ۲۰۲۱ توانست ۲۴.۴ میلیون تن فولاد تولید کند که روند تولید این محصول رشد ۱۹.۷ درصدی داشته است. ایتالیا با ظرفیت تولید ۳۴.۷ میلیون تنی یکی از رقیبان جدی ایران برای جایگاه دهم تولید فولاد جهان به حساب می آید. پس از ایتالیا، تایوان با ظرفیت تولید فولاد خام ۲۹.۴ میلیون تنی در جایگاه دوازدهم قرار دارد. تایوان در سال ۲۰۲۱ با تولید ۲۳.۲ میلیون تن فولاد خام ثابت کرد که اگر بحران انرژی در ایران ادامه داشته باشد، رقیبی جدی برای تصاحب جایگاه جهانی ایران در تولید فولاد خواهد بود.

سیزدهمین تولیدکننده بزرگ فولاد دنیا ویتنام است که این کشور در سال ۲۰۲۱ توانست ۲۳ میلیون تن تولید فولاد داشته باشد که رشد ۱۸ درصدی را در این بخش شاهد بوده است. به طور کلی در سال های گذشته ویتنام رشد چشمگیری در بخش تولید فولاد داشت به طوری که در حال حاضر ظرفیت تولید فولاد این کشور به ۲۵.۸ میلیون تن رسیده است. رشد و پیشرفت ویتنام در این بخش به قدری سریع بوده است که در سال ۲۰۱۷ ظرفیت تولید این کشور تنها ۱۱.۵ میلیون تن بوده است و از مقایسه آن با ظرفیت فعلی درمیابیم که ظرفیت تولید فولاد ویتنام در این بازه زمانی رشد ۱۰۰ درصدی داشته است. از این رو، علاوه بر کشورهای ذکر شده، ویتنام نیز یکی از رقبای جدی برای جایگاه جهانی صنعت فولاد ایران محسوب می‌شود. مسئولان لازم است به دنبال راه حل هایی باشند تا شرایط به گونه ای شود تا نه تنها جایگاه خود را به رقبا نبازیم، بتوانیم رتبه های بهتری را کسب کنیم.

دیدگاه یا سوال خود را به اشتراک بگذارید