رابطه مستقیم نرخ ارز با کاهش صادرات و قطع برق صنایع فولادی!

رابطه مستقیم نرخ ارز با کاهش صادرات و قطع برق صنایع فولادی!

اخبار
چهارشنبه 25 خرداد 1401

براساس محدودیت های برق و انرژی اعمال شده برای کارخانه های فولادی، رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد، با ارسال نامه ای به وزیر صمت مراتب اعتراض خود را از جانب تولیدکنندگان ابراز کرده است. در این نامه عنوان شده است که اجرای این محدودیت ها باعث می شود تا تمامی صنایع فولادی حتی شرکت های خصوصی به مدت 3 ماه تعطیل شوند. رییس انجمن از وزارت صمت خواستار اصلاح فوری این محدودیت ها شد.

انجمن فولاد در نامه خود استدلال کرده که در سال گذشته، صنعت فولاد حدود ۶ میلیون تن از برنامه هدف گذاری شده تولیدی خود عقب افتاد که این امر موجب تحمیل زیان حدوداً ۴ میلیارد دلاری به فولادسازان داخلی شده است . انجمن فولاد مطرح کرده که محدودیت تامین برق در کشور باید بین همه صنایع و طبق برنامه کارشناسی توزیع گردد تا کارخانه‌های ذوبِ آهن و فولاد کشور متحمل خسارات کمتری شوند.

عوارض قطعی برق و عدم صادرات فولاد

سیدرضا شهرستانی عضو هیات مدیره انجمن فولاد ایران در گفتگویی در این خصوص بیان کرد: 

متاسفانه قطعی برق صنایع و وضعیت سال ۱۴۰۰، برای سیاست گذاران درس عبرت نشد و با وجود آن که چندین بار درخواست کردیم قبل از هرگونه تصمیم گیری در خصوص برق کارخانجات فولادی، هماهنگی لازم با تولیدکنندگان صورت بگیرد، گوش شنوایی وجود نداشت و دستوراتی داده شد که فقط منجر به آشفتگی در صنعت فولاد شده است.

 

قطع برق در سال 1400، باعث ضرر بزرگی به صنعت فولاد ایران شد.

 

وی افزود: 

ظرفیت برق فولادی ها ۵۰ الی ۹۰ درصد کاهش داشته و میزان کاهش ظرفیت برق شرکت های تولیدی کوچک، بیشتر از تولیدکنندگان بزرگ فولاد کاهش داشته است. این کاهش ظرفیت برق کارخانجات فولادی، تاثیر مستقیم روی ظرفیت تولید این مجموعه ها دارد. به عنوان مثال اگر برق کارخانه ای ۵۰ درصد کاهش داشته باشد، حجم تولید آن کارخانه هم حداقل ۵۰ الی ۷۰ درصد کاهش پیدا می کند.

این فعال صنعت فولاد با اشاره به 3 عارضه مهم قطعی برق فولادی ها اظهار کرد: 

اولین پیامد قطعی برق، کاهش عرضه فولاد در بازار داخل و افزایش قیمت ها خواهد بود. کما اینکه در معاملات روز گذشته بورس کالا هم قیمت محصولات فولادی افزایش داشت.

قیمت روز محصولات فولادی را در لیست زیر می توانید مشاهده کنید:

عارضه دوم، از دست رفتن بازارهای صادراتی خواهد بود. در نظر داشته باشید که تصمیم نادرست وضع عوارض صادراتی بر محصولات فولادی منجر به از دست رفتن بخشی از بازارهای صادراتی ما شد. ضمن اینکه در شرایطی قرار داریم که با توجه به تحریمِ روسیه، در بازارهای صادراتی محدودمان از این پس با رقیب قدرتمندی به نام روسیه مواجه هستیم که تخفیفات قابل توجهی هم به مشتریان خود ارائه می کند. فراموش نکنید به سبب شرایط تحریمی مشتریان صادراتی ما مشتریانی هستند که تحریم ها را دور می زنند و حضور کمرنگ ایران در بازارهای صادراتی، فرصتی برای روس ها خواهد بود تا بازارهای صادراتی ما را تصاحب کنند.

 

یکی دیگر از عوارض قطع برق، از دست دادن بازار صادراتی است.

 

عارضه سوم قطعی برق و کاهش صادرات فولاد، افزایش نرخ ارز در بازار داخل خواهد بود. معتقدم افزایش نرخی که در چند هفته اخیر در بازار ارز شاهد آن بوده ایم تا حدودی ناشی از کاهش صادرات محصولات فولادی هم بوده است و با کاهش مجدد صادرات و از دست دادن بخش بیشتری از بازارهای صادراتی، درآمدهای ارزی مجدداً کاهش داشته و نرخ ارز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. در نهایت تمامی این شرایط دست به دست هم داده و افت سودآوری شرکت های فولادی را در پی خواهد داشت و قطعاً بازار سرمایه هم به این وضعیت واکنش نشان خواهد داد.

دیدگاه یا سوال خود را به اشتراک بگذارید