انجمن نوردکاران طی یک نامه به معاون اول رئیس جمهور، محمد مخبر، درخواست کردند که با شرایط فعلی قیمت میلگرد باید به 16.3 تا 20 هزار تومان برسد. این انجمن در نامه خود متذکر شدند که از کاهش قیمت های فولاد ناراضی هستند و می خواهند تا قیمت ها افزایش پیدا کند.
در این زمینه فارغ از اینکه قیمت ها چگونه باید از تله سیاست گذاری دستوری و دخالت دولت ها به دور باشند، پرسش اینجاست که آیا طرح چنین موضوعاتی در شرایط سخت اقتصادی مردم، به معنای سیگنال به بازار برای افزایش قیمت میلگرد نیست؟ اعضای انجمن نوردکاران همواره بر این موضوع تاکید دارند که نباید قیمت محصولات داخلی را به دلار گره زد اما اقدامات آن ها دقیقا عکس گفته هایشان را نشان می دهد و این امید می رود که سیاست گذاران در دولت سیزدهم در شرایط سخت اقتصادی مردم به این دست فشارها برای گرانی محصولات فولادی که خواه ناخواه بر قیمت مسکن و سایر کالاها نیز اثر گذار است، تن ندهند. نوردکاران در نامه مذکور اعلام کرده اند که چون قیمت شمش گران تمام می شود، پس ما هم باید گران بفروشیم، این جمله دقیقا عکس سخنان اعضای هیات مدیره انجمن نوردکاران مبنی بر گرانفروشی فولادسازان است.
متن نامه نوردکاران به مخبر به شرح زیر است:
پیرو نامه شماره 606-994/فی مورخ 1400/11/9 و عطف به دستور حضرتعالی مبنی بر لزوم ثبات قیمتها و عدم افزایش و فشار مضاعف به مصرف کنندهنهایی در راستای رویکردهای کلان دولت سیزدهم، با عنایت بر تاثیر بازار جهانی بر صنایع فلزی علیرغم تلاش دولت در خصوص عدم تاسی از قیمتهای بین المللی به خصوص صنایعی که دارای زنجیره کامل داخلی هستند به استحضار می رساند:
1. اختلاف قیمت میلگرد و شمش وفق جدول پیوست در بورس کالا طی چند ماه گذشته به حدود 6 درصد و گاهی کمتر از آن رسیده است. با توجه به آخرین قیمت معامله شده شمش در بورس کالا با قیمت 13600 تومان هر کیلو به انضمام هزینه حمل، شمش در کارخانه نورد 13850 تومان هر کیلو تحویل تولید کننده می گردد. وفق استعلام گرفته شده از اعضای این انجمن در خصوص هزینه تولید هر کیلو محصول نوردی، حداقل 1000 تومان هزینه تولید می باشد که با احتساب 11 تا 14 درصد سود متعارف و تصویب شده در ستاد تنظیم بازار (صورتجلسه شماره/331475 مورخ 98/12/17) قیمت میلگرد می بایست 16350 تا 20790 تومان می باشد.
2. قیمت شمش حوزه CIS مندرج در نشریه متال بولتن اغلب بین 30 تا 50 دلار بالاتر از قیمت شمش صادراتی می باشد که این اختلاف مربوط به تحریم و شرایط بسیار دشوار انتقال پول و عدم گشایش LC برای صادرکنندگان ایرانی میباشد.
٣. قیمت شمش متال بولتن به صورت FOB می باشد در صورتیکه قیمت های پایه در بورس کالا به صورت تحویل درب کارخانه می باشد. لذا حدود 5 تا 10 دلار هر تن هزینه ارسال تا درب کارخانه تولیدی، هم به قیمت پایه شمش اضافه میگردد.
لذا تعیین قیمت شمش بر مبنای 90 درصد قیمت جهانی آن در شرایط تحریم و جنگ اقتصادی و نوسانات نرخ ارز و شرایط جنگ فعلی در حوزه CIS که افزایش مجدد قیمت های جهانی را بسیار محتمل مینماید، توجیه ندارد.
لذا خواهشمند است دستور فرمایید از طریق وزارت محترم صمت و بورس کالا تدابیر لازم در این خصوص انجام پذیرد.