در رابطه با موانعی که در صنعت فولاد وجود دارد، حسین بختیاری، معاون فروش مجتمع فولاد خراسان گفت:
علی رغم اینکه در تابستان امسال، برق واحدهای فولادی به مدت ۶۰ روز قطع بود، صحبت هایی مبنی بر قطعی گاز در زمستان نیز شنیده شده است.
قطعی گاز نسبت به برق برای صنعت فولاد مشکل سازتر است و اگر این روند قطعی گاز ادامهدار باشد، قطعا فولادسازان با مشکلات جدی روبهرو خواهند شد و ممکن است حتی قطعی گاز، زمینهساز کاهش تولید برق نیز شود.
وی در ادامه افزود:
طبق صحبتهای انجام شده، صنعت فولاد و پتروشیمی قصد دارند با مشارکت یکدیگر واردات گاز را از ترکمنستان انجام دهند.
این طرح در حال حاضر در مراحل اولیه است و با عملی شدن این برنامه، قطعا فعالان صنعت فولاد و پتروشیمی نگرانی بابت قطعی گاز نخواهند داشت.
بختیاری ادامه داد:
از زمان به روی کار آمدن طالبان در افغانستان، یا توجه به اینکه تاجران افغان از شرایط کشورشان اطمینان ندارند، برای خرید محصولات ما ریسک نمیکنند و عملا با ورود طالبان به این کشور هیچ صادراتی به افغانستان نداشتیم.
همچنین معاون فروش فولاد خراسان در رابطه با مشکلات صادرات میلگرد گفت:
امروزه شاهد رقابت منفی و مخربی در بخش صادرات میلگرد هستیم و بهدلیل اینکه در کشور مرجعی معتبر برای تعیین قیمتهای صادراتی وجود ندارد، گاهی اوقات قیمت میلگرد صادراتی شرکتها به پایینتر از قیمت صادرات شمش فولادی میرسد.
قطعا برای جلوگیری از این رقابت مخرب، ملزم به تشکیل یک ارگان نظارتی هستیم تا با زیر نظر گرفتن عملکرد صادرات میلگرد، از ضرر به اقتصاد کشور جلوگیری شود.
امروزه در بخش صادرات میلگرد، مبحثی تحت عنوان «میلگردهای فوق سبک» مطرح میشود که همچین موضوعی صحت ندارد.
فولادسازان بعضا میلگرد سایز ۱۰ را جای میلگرد سایز ۱۲ به فروش میرسانند که این موضوع نه تنها اعتبار فولادسازان ایرانی را زیر سوال میبرد، بلکه میلگرد غیراستاندارد و بیکیفیت وارد بازار جهانی میشود و با تهدید ایمنی سازه ها، باعث بروز حوادث می شود؛ این امر بر قیمت میلگرد امروز نیز تاثیرگذار خواهد بود.
وی در انتها افزود:
لازم است که اداره استاندارد در گمرک ها، بازارهای صادراتی کشور را زیر نظر بگیرد تا از این طریق بتواند با نمونه برداری و تست محصولات، از صادرات موارد بیکیفیت جلوگیری کند. با تداوم صادرات محصولات بیکیفیت، در آینده نه چندان دور ممکن است بازارهای صادراتی خود را از دست بدهیم.