تیرآهن یکی از مهمترین مصالح ساختمانی است که در اسکلت فلزی سازهها مورد استفاده قرار میگیرد و تحمل بارهای وارد شده را بر عهده دارد. با توجه به نقش کلیدی آن در طرحهای عمرانی که توسط مهندسان طراحی میشوند؛ پیش بینی قیمت تیرآهن به طور دقیق و خرید به موقع آن برای مدیریت هزینهها امری اجتناب ناپذیر است. در این صفحه به تحلیل و بررسی قیمت آهن از سال گذشته تا کنون خواهیم پرداخت تا بتوانیم با دید و شناخت بهتری از روند بازار آهن داشته باشیم و این موضوع را در پیش بینی قیمت آهن در سال 1400 معقولتر به کار گیریم. همچنین در انتها با تحلیلهایی که به صورت هفتگی منتشر میشوند برای پیش بینی قیمت آهن در روزهای آینده با شما همراه خواهیم بود.
بازار آهن آلات و مقاطع فولادی وسیع و گسترده است که قیمت محصولات فولادی آن از فاکتورهای مختلفی تاثیر میپذیرد. کیفیت از جمله مواردی است که که در همه قیمتگذاریها دخیل است زیرا برای کیفیت بالاتر لازم است تا مواد اولیه با کیفیت استفاده شوند و در روند تولید نیز نظارت و کنترل کیفیت انجام شود که همه آن ها مستلزم هزینه است.
با توجه به آن چه گفته شد به دلیل وجود متغییرهای زیاد، پیش بینی قیمت تیرآهن امری پیچیده است وباید برآیند کلی را محاسبه کرد چرا که ممکن است کاهش قیمت یک عامل موجب شود اثر افزایش یک عامل دیگر خنثی شود. برای همین با به حداقل رساندن خطاهای محاسباتی در تحلیل تکنیکال و اشرافیت داشتن بر ابعاد مختلف تحلیل بنیادی میتوان به طور واقع بینانهتری به پیش بینی قیمت آهن در سال 1400 دست یافت.
با این حال همیشه باید این احتمال را در نظر داشته باشید که اتفاقات غیرمنتظره میتوانند روند قیمت را دستخوش تغییرات قابل توجهی کنند و حد ضرر را بایستی بسته به میزان سرمایه و ریسکپذیری در این خصوص تعیین کرد.
تیرآهن در ساخت اسکلت سازهها نقش اصلی را بر عهده دارد، به همین علت تغییرات قیمتی آن در قیمت تمام شده ساختمان نیز مشاهده خواهد شد. از این رو فعالان حوزه ساختوساز تلاش میکنند با رصد، تحلیل و پیش بینی قیمت تیرآهن در موقعیت زمانی مناسب آن را خریداری نمایند تا در هزینههای خود صرفهجویی کنند و قیمت نهایی فروش ساختمان را کنترل کنند.
در پیش بینی قیمت آهن در سال 1400 طبیعی است چنانچه پیش بینیها خبر از افزایش قیمت و روند صعودی داشته باشند؛ باید نسبت به خریداری سریعتر آن اقدام کرد. ولی اگر پیش بینیها حاکی از کاهش قیمت و روند نزولی باشند میتوان دست نگه داشت و تا رسیدن به محدوده پیش بینی شده صبر کرد. البته سایر پارامترها مانند محدودیت زمانی پروژه و وضعیت فصلهای پیشرو برای انجام پروژه را نیز باید در نظر گرفت.
همان طور که گفته شد موارد مختلفی در محاسبه قیمت مقاطع فولادی نقش ایفا میکنند. که به چند مورد از آنها اشاره میکنیم:
برای تولید این مقطع طویل فولادی مانند سایر مقاطع از شمش آهن استفاده میشود. قیمت جهانی سنگ آهن هم روی قیمت شمش آهن تاثیر میگذارد و این گونه در قیمت نهایی پیش بینی قیمت آهن آلات سهیم است.
ساخت و تغییر فرم هر چیزی نیازمند انرژی است و آهن آلات هم از این قاعده مستثنی نیستند. تغییرات در قیمت حاملهای انرژی روی قیمت محصولات فولادی خروجی کارخانهها و پیش بینی قیمت آهن در سال 1400 موثر هستند.
احتمالا میدانید که بدنه تیرآهن از دو بخش تشکیل شده است که مطابق شکل به این دو بخش اصطلاحا «بال» و «جان» گفته میشود. تفاوت در ابعاد و ضخامت این بخشها موجب شده تا استانداردهای مختلفی پدید بیاید. واضح است که این تفاوت در سایز و ساختار موجب تفاوت قیمت میشود.
پیش از پرداختن به پیش بینی قیمت آهن در سال 1400، بهتر است نگاهی به روند کلی قیمت آهن آلات در سال گذشته داشته باشیم چون که دانستن تاریخچه قیمت بر پیش بینی بهتر کمک میکند و تجربه نشان داده حتی بعضا روند تکنیکال مجدد تکرار شده است. سال قبل تورم بسیار چشمگیر بود و قیمت اکثریت کالاها تغییرات زیادی داشت.
قیمت آهن آلات نیز به تبع وضعیت اقتصادی تغییرات قیمت زیادی را تجربه کرد. البته روند تغییرات در همه مقاطع فولادی یکسان نبود ولی مشابهتهای روند آنها آشکار است. این افزایش قیمتها که با کاهش ارزش پول ملی نیز همراه بود منجر به افزایش قیمت قابل توجهی در بازار مسکن به ویژه در تهران شد.
علاوه بر مواردی که در بالا به آنها پرداختیم، فاکتورهای دیگری نیز مستقیم و غیرمستقیم بر روی قیمت تاثیر دارند که قیمت ارز و میزان عرضه و تقاضا دو مورد از مهمترین آنها هستند.
دلار در سال قبلی با مبلغ 14 هزار تومان در فروردین ماه شروع شد و تا مبلغ 30 هزار تومان افزایش یافت و پس از آن به مبلغ 26 هزار تومان در آخر سال رسید. این افزایش بر روی قیمت مقاطع فولادی نیز تاثیر بر جای گذاشت.
لذا بررسی روند دلار برای پیش بینی قیمت تیرآهن ضروری است. روند قیمت دلار به طور کلی وابسته به تصمیمات اقتصادی است و میزان تورم و ارزش پول در بلند مدت در این زمینه تعیین کننده است. اما در کنار آن اتفاقات بین المللی نیز تاثیرگذار هستند که تا به حال معمولا کوتاه مدت و در حد تغییرات هیجانی بوده است.
مگر میشود از قیمت صحبت کرد و درباره عرضه و تقاضا سخنی به میان نیاورد؟ میزان عرضه محصولات در بازار توسط تولیدکنندگان و واردکنندگان و میزان تقاضا توسط خریداران و مصرفکنندگان مشخص میشود. همچنین میزان ذخایر کالا در انبارها نیز این روند نقش دارد.
در فصولی از سال که برای ساختوساز مناسب است تقاضا برای خرید در بازار فولاد افزایش پیدا میکند و در صورتی که میزان عرضه پاسخگوی این موضوع نباشد همین مورد به خودی خود میتواند باعث شود تا پیش بینی قیمت فولاد با افزایش قیمت آهن همراه باشد.
میزان ساخت پروژههای عمرانی در فصلهای مختلف سال یکسان نیست و در نتیجه میزان استفاده از تیرآهن در فصلها متفاوت است. در نیمه اول سال یعنی بهار و تابستان به دلیل گرمی و مساعدتر بودن هوا و کمتر بودن بارندگی برای ساختوساز مناسبتر است و در نتیجه تقاضای خرید تیرآهن بیشتر است که میتواند باعث افزایش قیمت مقاطع در پیش بینی قیمت آهن در سال 1400 شود.
از سویی دیگر در نیمه دوم سال یعنی پاییز و مخصوصا زمستان به دلیل سردی و نامساعدتر بودن هوا و بارندگی بیشتر، ساختوسازها کمتر هستند و در نتیجه تقاضای خرید تیرآهن کمتر میشود که خود میتواند کاهش قیمت این مقاطع در پیش بینی قیمت تیرآهن را در پی داشته باشد.
خوب است برای پیش بینی قیمت آهن در سال 1400، روند قیمت را از سال قبل تا به کنون بررسی کنیم. در پایان نیمه نخست سال گذشته نمودار قیمت تیرآهن از 13 هزار تومان شروع شد و با افزایش 14 درصدی در مهرماه در سقف مقاومتی 14 هزار و 900 تومانی به ثبت رسید. پس از آن روند نزولی تا اوایل آذر ماه ادامه یافت و با کاهش 26 درصدی به کف حمایتی 11 هزار تومان برخورد کرد. از اواسط آذر ماه سال قبل مجددا روند صعودی از سر گرفته شد و با 29 درصد افزایش به مبلغ 14 هزار و 200 تومان در بهمن ماه رسید. از آن پس تا کنون نیز به ترتیب دو سقف مقاومتی 14 هزار و 900 تومان و 15 هزار و 800 تومان به چشم میخورد. علاوه بر این به ترتیب دو کف حمایتی 12 هزار و 600 تومان و 13 هزار و 600 تومان قابل مشاهده است. از این سطوح حمایتی و مقاومتی میتوانید در انواع روشهای تحلیل تکنیال برای پیش بینی قیمت تیرآهن استفاده کنید.
در حال حاضر قیمت جهانی سنگ آهن شیب صعودی نسبتا ملایمی را تجربه میکند و تا پایان سال سقف مقاومتی 125 دلار تخمین زده میشود. ولی آنچه که در حال حاضر در پیش بینی قیمت فولاد بیشتر قابل توجه است نرخ ارز و میزان تورم داخلی است که اگر مهار آنها موفقیتآمیز باشد حداقل میتوان ثبات نسبی را انتظار داشت ولی با توجه به مواردی که گفته شد در صورت روند افزایشیها وضعیت پیش بینی قیمت تیرآهن نیز مشخص است.
تنها در صورتی میتوان ارزان شدن قیمتها را در پیش بینی قیمت آهن در سال 1400 صحیح دانست که علاوه بر کاهش قیمتهای جهانی، رونق و شکوفایی زیادی در اقتصاد نسبت به گذشته رخ دهد که آن هم دست کم نیازمند یک بازه میان مدت است و اتفاقات رخ داده در کوتاه مدت معمولا گذرا هستند.
با در نظر گرفتن مطالبی که در رابطه با پیش بینی قیمت آهن در سال 1400 خدمتتان شرح دادیم؛ توصیه میکنیم در صورتی که قصد خرید تیرآهن برای کارهای عمرانی دارید با یک تحلیل تکنیکال در بازه کوتاه مدت و در کف حمایتی خرید خود را انجام دهید. اما در صورتی که قصد سرمایه گذاری در این بازار را دارید میبایست ابعاد گستردهتری مثل مدت زمان موردنیاز برای نقدپذیری، محل نگهداری و هزینه نگهداری تا زمان استفاده را نیز در پیش بینی قیمت تیرآهن و محاسبات خود در نظر داشته باشید.
در این خصوص میتوانید بلاگ سایت گرفت را دنبال کنید تا با جدیدترین مقالات از بازار تیر آهن و حتی سایر مقاطع آگاه شوید. در همین صفحه نیز جدیدترین و آخرین پیش بینیها به صورت هفتگی منتشر میشود.
در ادامه به بررسی پیش بینی آهن آلات در سال 1400 خواهیم پرداخت.
در هفتهای که گذشت بازار آهن آلات آرام و بیتلاطم بود. ثبات نسبی قیمت دلار و کاهش حدودی قیمتهای جهانی موجب شد که قیمت محصولات فولادی تثبیت شود. در ادامه تحلیل هفتگی گرفت همراه ما باشید.
نوسانات دلار در هفته گذشته در بازه 28,000 تومان تا 28,800 تومان ثبت شده است. به عبارتی با شکسته شدن مقاومت 28 هزار تومانی هفته قبل، این محدوده را میتوان کف حمایتی کوتاه مدت برای دلار آزاد دانست. دلار نیمایی نیز با افزایش اندک قیمت به حدود 23,500 تومان رسید. بر اساس تحلیل تکنیکال پیش بینی میشود سقف مقاومتی رشد قیمت دلار در بازار آزاد 31 هزار تومان باشد؛ چنانچه این سقف مقاومتی شکسته شود، سقف مقاومتی بعدی حدود 37 هزار تومان خواهد بود.
در این میان قیمت تتر که ارز دیجیتالی معادل برای دلار است در محدوده 28,600 تومان گزارش شد.
در این قسمت به بررسی وضعیت شمش، تیرآهن و میلگرد در بورس کالا خواهیم پرداخت.
از حدودا 138 هزار تن شمش عرضه شده در بورس کالا، 105 هزار تن آن با قیمت 14,800 تومان به طور میانگین معامله شد.
حدود 20 هزار تن تیرآهن نیز در بورس کالا عرضه شده است که از این مقدار، حدود 13 هزار تن با قیمت میانگین 15,900 تومان مورد معامله قرار گرفت.
میلگرد نیز مجموعا 149 هزار تن عرضه شده که حدود 27 هزار تن از آن در قیمت میانگین 16,100 تومان معامله شده است. گفتنی است که قیمتهای ذکر شده با در نظر گرفتن مالیات محاسبه شده است. در ادامه به قیمتهای صادراتی و قیمتهای جهانی پرداخته میشود.
قیمت بیلت صادراتی و اسلب صادراتی کاهش قابل توجهی داشته است. قیمت بیلت به 585 دلار و قیمت اسلب به 630 دلار رسید.
قیمتهای CIS یا اتحادیه کشورهای مستقل همسود که از روسیه و چندین کشور دیگر از آسیای مرکزی و حوزه حوزه دریایی بالتیک تشکیل یافته است؛ نیز به شرح زیر است:
قیمت بیلت با مبلغ 634 دلار مورد معامله قرار گرفته و تغییر چندانی نداشته است. قیمت اسلب C.I.S ولی کمی افزایش یافت و به طور میانگین به قیمت 742 دلار رسیده است. سنگ آهن 62 درصد CFR نیز در محدوده 91 دلار، روند نسبتا ثابتی داشته است.
در این قسمت به بررسی پیش بینی محصولات فولادی از جمله میلگرد، تیرآهن و بیلت خواهیم پرداخت.
در این هفته قیمت میلگرد بازار آزاد افزایشی نداشته و با قیمت میانگین معامله آن 16,100 تومان بوده است. تیرآهن نیز با قیمت 15,600 تومان معامله شده است که حاکی از اندکی کاهش قیمت است. قیمت بیلت با کمی کاهش در محدوده 14,800 تومان به ثبت رسید.
پیش بینی میشود در میان مدت سقف قیمت تیرآهن بین 16,500 تا 17,000 تومان خواهد بود. احتمالا بازار فولاد در روزهای آتی نوسانات چشم گیری نخواهد داشت.
هفته سپری شده با افزایش قیمت ارز و کاهش قیمتهای جهانی همراه بود که در مجموع قیمت محصولات فولادی بازار داخلی تغییرات چشم گیری نداشتند و یک ثبات نسبی بر قیمتها حاکم بود. در ادامه تحلیل هفتگی بازار فولاد با گرفت همره باشید.
هفته قبل دلار از محدوده 28,000 تومان به 29,400 تومان افزایش یافت. با توجه به اینکه دلار به بالای سطح 28,000 تومانی رسیده است، احتمالا در هفتههای آينده سطوح جدیدی را به ثبت خواهد رساند. دلار نیمایی در حدود 23,500 تومان گزارش شده است. با تحلیل تکنیکال مشاهده میشود که دلار بازار آزاد تا سقف 31,000 تومان رشد داشته باشد و همان طور که گفته شده بود، چنانچه سقف مقاومتی 31,000 تومان شکسته شود سقف 37,000 تومان هدف بعدی قیمتی خواهد بود.
قیمت ارز دیجیتال تتر که ارزش آن با دلار برابر است نیز به 30,000 تومان رسیده است.
در این قسمت نیز به بررسی وضعیت محصولات فولادی میپردازیم:
از حدود 150 هزار تن شمش عرضه شده در بورس کالا، حدودا 96 هزار تن آن با قیمت میانگین 14,400 تومان معامله شد.
حدود 12 هزار و 600 تن تیرآهن نیز عرضه شده است، که از این مقدار حدود 9 هزار و 600 تن آن با قیمت میانگین 15,500 تومان مورد معامله قرار گرفت.
مجموعا 180 هزار تن میلگرد عرضه شده که حدود 82 هزار تن آن با قیمت میانگین 15,700 تومان معامله گردیده است. لازم به ذکر است قیمتهایی که در این گزارش آوردهایم با احتساب مالیات افزوده شده بوده است.
در بین محصولات صادراتی ایران، قیمت بیلت صادراتی تغییرات چندانی نداشت و با مبلغ 585 دلار معامله شده است. ولی قیمت اسلب در صادرات با کاهش چشمگیر 6 درصدی به مبلغ 592 دلار رسیده است.
قیمتهای حوزه CIS یا اتحادیه کشورهای مستقل همسود که از کشورهای روسیه، چندین کشور دیگر از آسیای مرکزی و حوزه دریایی بالتیک تشکیل یافته است به شرح پایین ارائه میشود:
قیمت بیلت روند نزولی داشته است و با مبلغ 611 دلار ثبت گردیده است. قیمت اسلب نیز با کاهش قابل توجه 42 دلاری به 700 دلار تنزل یافت. در این بین سنگ آهن 62 درصدی CFR تا مبلغ 100 دلار افزایش یافت ولی پس از برخورد با این سقف مقاومتی به مبلغ 95 دلار کاهش یافت که روی هم رفته نسبت به هفته قبل اندکی افزایش یافته است.
موسسه متال بولتن گزارش داد که تقاضای سنگ آهن همچنان کم است و افزایش اندک قیمت در هفته قبل را نمیشود نشانه تغییر جهت روند به حساب آورد.
در بازار آزاد قیمت میلگرد تقریبا ثابت بود و با قیمت میانگین 16,200 تومان معامله گردیده است. قیمت تیرآهن نیز وضعیت مشابهی با میلگرد را تجربه کرده و با قیمت 15,700 تومان مورد معامله قرار گرفت. ولی قیمت بیلت با کاهش اندک 400 تومانی به مبلغ 14,400 تومان رسیده است.
با این که قیمت دلار نسبت به هفته گذشته افزایش داشته ولی کاهش قیمتهای جهانی ظاهرا مانع تغییرات در قیمتهای آهن آلات داخلی بوده است. اگر روند نزولی در بازارهای توقف داشته باشد، احتمال دارد بازار فولاد به سقفهای قبلی خود نزدیک شوند.